αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 ερωτήσεις που έκανε ο Steve Jobs και οδήγησαν την Apple σε μεγάλες καινοτομίες

Οι 3 ερωτήσεις που έκανε ο Steve Jobs και οδήγησαν την Apple σε μεγάλες καινοτομίες

Είχε σίγουρα ένα έμφυτο ταλέντο. Το δούλεψε και στην διαδρομή. Ο Steve Jobs είχε τον δικό του τρόπο για να φτάνει σε μεγάλες καινοτομίες στην εποχή του. Χρησιμοποιώντας διάφορες πρακτικές. Και κατάφερε να κάνει την Apple μια από τις πιο καινοτόμες εταιρίες όλων των εποχών.

Το αμερικανικό inc.com εστιάζει σε ένα άλλο στοιχείο που έκανε ίσως την διαφορά. Είναι 3 ερωτήσεις που έκανε ο Steve Jobs στην ομάδα του, και έτσι την ωθούσε στο να φέρει σπουδαία αποτελέσματα. Μπορείς και εσύ να «αντιγράψεις» αυτές τις απλές ερωτήσεις.

1# Τι δεν λειτουργεί; Οι εργοδότες σπάνια ρωτούν αυτή την ερώτηση. Δε θέλουν να φανεί ότι… κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζομένους τους και επίσης δεν θέλουν να στρέψουν το ενδιαφέρον στα αρνητικά εντός της εταιρίας. Δυστυχώς όμως, αν δεν κάνεις αυτή την ερώτηση υπάρχει ο κίνδυνος μερικά μικρά προβλήματα να παραμείνουν «αόρατα». Μέχρι να γίνουν σημαντικά…

2# Γιατί δεν λειτουργεί; Αφού έχεις βρει το πρόβλημα, είναι αυτή η επόμενη ερώτηση που πρέπει να κάνεις. Και μπορεί να σε οδηγήσει σε μεγάλες καινοτομίες. Λέγεται ότι αυτή ήταν η ερώτηση που οδήγησε την Apple στο να φτιάξει το iPhone χωρίς πληκτρολόγιο.

3# Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε; Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Σημαίνει ότι καταλαβαίνεις την αξία ενός εργαζομενου σου. Και ζητάς το ακόμα καλύτερο από αυτόν. Δώσε του την ώθηση που πρέπει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 3 =