αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 δικαιολογίες που σε εμποδίζουν από το ξεκινήσεις το δικό σου project (και πως να τις ξεπεράσεις)

Οι 3 δικαιολογίες που σε εμποδίζουν από το ξεκινήσεις το δικό σου project (και πως να τις ξεπεράσεις)

Πάντα ήθελες να γίνεις επιχειρηματίας. Ίσως να έχεις βρει και την ιδέα που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα. Μια ιδέα που θεωρείς ότι θα αλλάξει τον κόσμο. Την σκέφτεσαι κάθε ημέρα. Όμως για έναν περίεργο λόγο, δεν προχωράς ποτέ στο επόμενο step. Δεν την κάνεις πράξη. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει και στην Ελλάδα. Το βλέπεις αν πας σε μερικά επιχειρηματικά events ή παρακολουθήσεις τις συζητήσεις στα social media. Καλές ιδέες υπάρχουν, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που τις κάνουν πραγματικότητα.

Οι δικαιολογίες που ακούμε είναι αρκετές. Τώρα θα δούμε 3 από τις πιο συνηθισμένες και το πως μπορείς να τις ξεπεράσεις. Άλλωστε, είναι σίγουρο πως αν μείνεις στις δικαιολογίες δεν θα φτάσεις στην επιτυχία.

1# «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή»: Όσοι έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση το γνωρίζουν πολύ καλά. Δεν υπάρχει η «κατάληλλη στιγμή». Μπορεί να λες στον εαυτό σου ότι χρειάζεται περισσότερα χρήματα, εμπειρία, χρόνο, επαφές, δεξιότητες και άλλα πολλά. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα από όλα, είναι να πιστέψεις ότι η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα!

2# «Τι θα γίνει αν αποτύχω;»: Είναι αλήθεια ότι περίπου 8 στις 10 καινοτόμες επιχειρήσεις τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ σύντομα. Είναι κακό; Όχι απαραίτητα. Ακόμα και από την αποτυχία μπορείς να λάβεις χρήσιμα μαθήματα και να εξελιχθείς. Στην συνέχεια μπορείς να επανέλθεις ακόμα πιο δυναμικά. Ίσως επίσης να καταλάβεις ότι η επιχειρηματική ζωή δεν σου ταιριάζει. Είναι και αυτό ένα κέρδος. Αλλά αν δεν προσπαθήσεις δεν θα λάβεις απαντήσεις σε τίποτα από αυτά. Ειδικά αν είσαι 20- 25 -27 ετών, δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

3# «Δεν έχω αρκετά χρήματα»: Είναι λογικό μια επιχείρηση να μην έχει κέρδη στους πρώτους μήνες της λειτουργίας της. Είναι χρήσιμο να έχεις βάλει κάποια χρήματα στην άκρη, έτσι ώστε να μπορέσεις να πορευτείς οικονομικά το πρώτο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι για να ξεκινήσεις ένα digital project δεν χρειάζονται… αμέτρητα χρήματα. Μπορείς να δώσεις λίγα χρήματα στην αρχή, να δημιουργήσεις ένα αξιοπρεπές προϊόν και στην συνέχεια να το βελτιώσεις. Σκέψου ακόμα, ότι αν βρεις και άλλους συνιδρυτές, το όποιο κόστος θα μοιραστεί. Από την άλλη μεριά, αν θέλεις να ξεκινήσεις μια επιχείρηση που έχει παραγωγή, εκεί σίγουρα χρειάζεται ένα μεγαλύτερο μπάτζετ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + seven =