αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 γρηγορότεροι τρόποι για να γίνεις CEO: Μια έρευνα 10 ετών δίνει τις απαντήσεις

Οι 3 γρηγορότεροι τρόποι για να γίνεις CEO: Μια έρευνα 10 ετών δίνει τις απαντήσεις

Είναι μια dream job για πολλούς ανθρώπους. Να γίνουν CEO σε μια εταιρία. Ακόμα καλύτερα, στην εταιρία που δημιούργησαν οι ίδιοι. Αλλά και η αντίστοιχη θέση σε μια άλλη πετυχημένη επιχείρηση, δεν είναι καθόλου άσχημη. Εδώ υπάρχει ένα ερώτημα όμως: Πόσο χρόνο χρειάζεται, άραγε, κάποιος, έτσι ώστε να φτάσει να γίνει CEO;

Την απάντηση σε αυτό, δίνει έρευνα 10 ετών που έκαναν οι ερευνητές Elena L. Botelho και Kim R. Powell, ανάμεσα σε 17.000 στελέχη. Η έρευνα είναι μέρος του «CEO Genome Project», και την δημοσιεύει το CNBC, όπου και την εντοπίσαμε. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, χρειάζεσαι κατά μέσο όρο 24 χρόνια, για να γίνεις CEO σε μια εταιρία. Ωστόσο, υπάρχουν οι λεγόμενοι «sprinters CEO», οι οποίοι μπορούν να το κάνουν σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Αφού μελέτησαν προσεκτικά αυτούς τους «sprinters CEO», οι Botelho και Powell κατέληξαν σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσεις στην κορυφή δεν είναι… η τελειότητα. Οι άνθρωποι που έγιναν διευθύνοντες σύμβουλοι γρηγορότερα δεν είχαν ΜΒΑ και δεν ήταν υπάλληλοι μακράς διαρκείας με καθαρά αποτελέσματα. Και τότε πως τα καταφέρνουν;

«Το πετυχαίνουν κάνοντας τολμηρές κινήσεις σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, οι οποίες τους οδηγούν στην κορυφή», τονίζουν οι ερευνητές.

Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν υπάρχουν 3 συγκεκριμένοι δρόμοι, τους οποίους ακολούθησε το 97% των CEO που πέτυχε «γρήγορη άνοδο». Είναι οι δρόμοι εκείνοι, που μπορούν να σε οδηγήσουν γρήγορα, στην κορυφαία θέση.

1# Go small to go big: Η διαδρομή προς την θέση του CEO, σπάνια είναι μια ευθεία γραμμή. Έχει «πάνω» και «κάτω». Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 60% των sprinters επέλεξαν να αναλάβουν ‘μικρότερη θέση’, με μεγαλύτερη ευθύνη, σε κάποιο σημείο της σταδιοδρομίας τους. Επιλέγοντας να δουλεύουν για μια μικρότερη επιχείρηση, έχοντας ηγετικό ρόλο σε μια νέα ομάδα ή ξεκινώντας μια νέα πρωτοβουλία, οι sprinters ήταν σε θέση να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία διαχείρισης, η οποία στη συνέχεια τους έδωσε το πλεονέκτημα.

2# Το μεγάλο άλμα: Πάνω από το 1/3 των sprinter έκανε ένα μεγάλο άλμα στην πρώτη δεκαετία της σταδιοδρομίας τους. Αυτοί οι διευθύνοντες σύμβουλοι έλαβαν μια ευκαιρία που ήταν πέρα ​​από την εμπειρία τους και ενώ δεν ήταν σίγουρο ότι θα τα κατάφερναν, πήγαν στην τακτική… just do it. Αποδεχόμενοι μια ευκαιρία για την οποία δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένοι, αυτοί οι άνθρωποι έμαθαν τη δουλειά και κατέληξαν να αποκτήσουν εμπειρία που τους ωφέλησε αργότερα στη σταδιοδρομία τους.

3# Επιβιώνοντας στο χάος: Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους που μπορείτε να αποδίξετε ότι είστε καλός CEO, είναι να δείξετε την αξία σας σε μια δύσκολη περίοδο. Η έρευνά τους διαπίστωσε ότι πάνω από το 30% των sprinters, ηγήθηκε μιας ομάδας μέσα σε ένα μεγάλο χάος. «Όταν αντιμετωπίζουν μια κρίση, οι αναδυόμενοι ηγέτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν την ικανότητά τους να εκτιμούν ήρεμα την κατάσταση, να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πίεση, να υπολογίζουν τους κινδύνους, να συσπειρώνουν τους άλλους γύρω τους και να επιμένουν ενάντια στις αντιξοότητες», λένε οι ερευνητές.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =