αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 βασικοί λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνει μία startup στην εποχή μας. Τι έδειξε έρευνα σε 492 ιδρυτές

Οι 3 βασικοί λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνει μία startup στην εποχή μας. Τι έδειξε έρευνα σε 492 ιδρυτές

Η startup διαδρομή δεν είναι εύκολη. Αυτό το έχουμε ξανά πει. Αλλά ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποτύχει ένα τέτοιο projet;

Μία νέα έρευνα φέρνει στην επιφάνεια τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι startups στην εποχή μας.Η Skynova, η οποία κατασκευάζει λογισμικό τιμολόγησης για μικρές επιχειρήσεις, έκανε έρευνα ανάμεσα σε 492 ιδρυτές startup τον Νοέμβριο του 2022 και ανέλυσε startup data από το CB Insights για τη νέα μελέτη που εξετάζει τους πιο συνηθισμένους λόγους πίσω από αποτυχίες στον κόσμο των startups το 2022.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της έρευνας που παραθέτει το CNBC, υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνει μία startup στην εποχή μας..

1- Έλλειψη χρηματοδότησης ή επενδυτών. Η μελέτη επισημαίνει ότι το 47% των αποτυχιών το 2022 οφείλονταν σε έλλειψη χρηματοδότησης, σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό που απέτυχε για τον ίδιο λόγο το 2021, με βάση τα δεδομένα του CB Insight.

2- Εξάτμιση… των χρημάτων. Αυτό ήταν πίσω από το 44% των αποτυχιών. Αν και αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακού οικονομικού σχεδιασμού, μπορεί επίσης να υποδηλώνει έλλειψη διαθέσιμης χρηματοδότησης.

3- Ο αντίκτυπος της συνεχιζόμενης πανδημίας του Covid-19. Tο 33% των αποτυχιών στις startups αποδόθηκε στις ευρείες επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις και την ευρύτερη οικονομία. Ωστόσο, τα δεδομένα του CB Insight δείχνουν ότι ο αριθμός αυτός μειώθηκε από 59% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα – ένα σημάδι ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις ανέκαμψαν το 2022 από τη χειρότερη φάση της πανδημίας, παρόλο που κάποιοι συνέχισαν να αγωνίζονται για να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 18 =