αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 Έλληνες που κάνουν καριέρα στην Tesla- Ποια ήταν η διαδρομή τους μέχρι να φτάσουν στον κολοσσό

Οι 3 Έλληνες που κάνουν καριέρα στην Tesla- Ποια ήταν η διαδρομή τους μέχρι να φτάσουν στον κολοσσό

Πως θα σου φαινόταν να δουλέψεις σε έναν κολοσσό; Μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει μακρινό για κάποιους, ωστόσο υπάρχουν τρεις Έλληνες που το έχουν πετύχει. Στην Tesla, εργάζονται αυτή τη στιγμή 3 Έλληνες. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Λάσκαρη, ο Κωνσταντίνο Μπούρχα και Βασίλη Παπανικολάου. Όλοι τους απόφοιτοι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla αυτή τη στιγμή.

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι απόφοιτος της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ, εκπόνησε το διδακτορικό του στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής. Από το 2012 είναι Επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην Tesla Motors. Πριν μετακομίσει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, εργάστηκε στην Ελλάδα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ενώ απέκτησε τη διδακτορική του διατριβή πάνω σε ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα υψηλών επιδόσεων. Από το 2008 έως και το 2011 ήταν επικεφαλής της ομάδας Προμηθέας του ΕΜΠ η οποία έγινε γνωστή με τον Πυρφόρο ένα 100% σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ηλεκτροκίνητο όχημα από το ΕΜΠ το οποίο συμμετείχε σε αγώνας εξοικονόμησης ενέργειας και έχει κερδίσει αρκετά βραβεία.

Ο Κωνσταντίνος Μπούρχας, ήταν στην ομάδα Προμηθέας του ΕΜΠ. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 εργάζεται στην Tesla Motors, ως Motor Design Engineer, ενώ από τον Φεβρουαρίου του 2015 έως και τον Ιούνιο του 2015 είχε εργασθεί στην ABB.

Ο Βασίλης Παπανικολάου Staff Motor Design Engineer, εργάζεται στην Tesla από το 2014, αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο το 2011, και έλαβε Master από το Delft University of Technolοgy.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που λένε, ότι τα συγκεκριμένα 3 στελέχη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της Tesla Greece. Του Κέντρου Έρευνας της Tesla στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 5 =