αρχικηVIRALΟι 20 Ευρωπαϊκές χώρες που είναι ιδανικές για ταξίδια περιπέτειας

Οι 20 Ευρωπαϊκές χώρες που είναι ιδανικές για ταξίδια περιπέτειας

Με τις αναζητήσεις στο Google για “ιδέες για διακοπές περιπέτειας” να έχουν αυξηθεί κατά +100% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας loveholidays διερεύνησε ποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι οι καλύτερες για τους λάτρεις της αδρεναλίνης.

Ο δείκτης αναδεικνύει τις 30 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι λάτρεις της περιπέτειας μπορεί να θέλουν να ταξιδέψουν όταν κάνουν κράτηση για την επόμενη υπαίθρια περιπέτειά τους. Οι χώρες κατατάχθηκαν με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το μεγαλύτερο υψόμετρο, η μεγαλύτερη επιφάνεια λίμνης, ο αριθμός των εθνικών πάρκων, το μήκος της ακτογραμμής σε χιλιόμετρα και ο αριθμός των τρενάκι του λούνα παρκ, των χιονοδρομικών κέντρων, των ποδηλατικών διαδρομών και των αναρριχητικών χώρων.

Εξετάζοντας την κατάταξη, οι 20 πρώτες χώρες είναι οι εξής:

Η Γερμανία κατατάσσεται ως το καλύτερο hotspot στην Ευρώπη για περιπέτεια, διαθέτοντας τον μεγαλύτερο αριθμό χιονοδρομικών κέντρων (680), διαδρομών ποδηλασίας (61.911), διαδρομών αναρρίχησης (100.313) και 268 διαδρομές με τρενάκι του λούνα παρκ.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Γαλλία, η οποία μοιράζεται το υψηλότερο υψόμετρο (4.809 μέτρα) με την τρίτη θέση του δείκτη, την Ιταλία, ενώ η Νορβηγία και η Σουηδία αποτελούν τις υπόλοιπες χώρες της πρώτης πεντάδας των hotspots της Ευρώπης που αναζητούν συγκινήσεις.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Al Murray, Chief Marketing Officer της loveholidays, λέει: “Η κατάταξη των ευρωπαϊκών προορισμών που αναζητούν συγκινήσεις είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε αν ψάχνετε για την επόμενη περιπέτειά σας. Είτε προτιμάτε την ορειβασία, το σκι ή την αδρεναλίνη μιας βόλτας στο τρενάκι του λούνα παρκ, η κατάταξή μας διευκολύνει την επιλογή του κατάλληλου ευρωπαϊκού προορισμού για εσάς”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 13 =