αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 1+1 τρόποι για να κάνεις μια σωστή επένδυση»: Δύο πρώην τύποι της Wall Street σημειώνουν

«Οι 1+1 τρόποι για να κάνεις μια σωστή επένδυση»: Δύο πρώην τύποι της Wall Street σημειώνουν

«Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι expert για να κάνει μια επένδυση. Δεν χρειάζεται καν να έχει πολλά χρήματα». Έτσι ξεκινά το άρθρο του CNBC, το οποίο φιλοξενεί δύο πρώην στελέχη της Wall Street. Τους Brandon Krieg και Ed Robinson. Οι δυο τους εργάζονταν σε κομβικές θέσεις στη Wall Street, με πολύ μεγάλους μισθούς.

Αποχώρησαν όμως από εκεί και έφτιαξαν τη Stash. Μια εφαρμογή που δεν είναι και πολύ έξω από το αντικείμενο τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα app, που θέλει να κάνει τις επενδύσεις πιο απλές και προσιτές σε όσους θέλουν να κάνουν κάποια τέτοια κίνηση.

Οι δύο έμπειροι businessmen, παραθέτουν με απλά λόγια την γνώμη τους, αναφορικά με το τι πρέπει να προσέχει έναν υποψήφιος επενδυτής. «Αν κοιτάξεις πίσω την ιστορία, θα δεις ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις μια καλή επένδυση, είναι να ρίξεις χρήματα σε διάφορα είδη επιχειρήσεων και να κρατήσεις μακροπρόθεσμα αυτό που απέκτησες» τονίζει ο Robinson. Ας δούμε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό.

1– Διαφοροποίηση: Το να τοποθετήσεις όλα τα αυγά σου μέσα σε ένα καλάθι… εμπεριέχει αρκετό ρίσκο. Για αυτό τα δύο πρώην στελέχη της Wall Street προτείνουν να επενδύει κάποιος τα χρήματα του σε διαφορετικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να δραστηριοποιούνται σε πολλούς κλάδους. Έτσι ακόμα κι αν υπάρξει ένα οικονομικό ατύχημα, ο κίνδυνος για τον επενδυτή θα είναι μικρότερος.

2– Αγοράστε και κρατήστε: Μια επένδυση πρέπει να έχει μακροπρόθεσμη προοπτική. Άρα μάλλον δεν είναι σωστό να ρίξεις χρήματα σε κάτι που θα το πουλήσεις την επόμενη ημέρα. Αυτή της άποψης είναι και ο βετεράνος επενδυτής Warren Buffett, ο οποίος έχει πεις πως «αν δεν είσαι διατεθειμένος να αγοράσεις και να κρατήσεις ένα απόθεμα για 10 χρόνια, τότε μην σκέφτεσαι να το αποκτήσεις ούτε για 10 λεπτά». Εστιάστε στο μακροπρόθεσμο πλάνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − eight =