αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 10+2 χώρες που σε πληρώνουν για να μετακομίσεις εκεί (κάποιες σου δίνουν και χρήματα για ίδρυση startup)

Οι 10+2 χώρες που σε πληρώνουν για να μετακομίσεις εκεί (κάποιες σου δίνουν και χρήματα για ίδρυση startup)

Στα χρόνια της κρίσης, αρκετοί είναι οι νέοι (ή λίγο μεγαλύτεροι) που έφυγαν από την Ελλάδα με προορισμό κάποια άλλη χώρα του κόσμου. Έτσι ώστε να βρουν μια καλή δουλειά και να ζήσουν με καλύτερα οικονομικά δεδομένα από αυτά που είχαν στα μέρη μας. Ωστόσο, πάντα μια τέτοια απόφαση είναι δύσκολη. Σε ποια τοποθεσία είναι το ιδανικό να πας; Τι δουλειά θα βρεις; Ποιο είναι το κόστος ζωής εκεί;

Τι θα έλεγες τώρα, αν κάποιος σε… πλήρωνε για να το κάνεις; Τι εννούμε: Υπάρχουν αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο, που σε πληρώνουν για να μετακομίσεις εκεί. Μάλιστα, κάποιες από αυτές σου δίνουν οικονομικά κίνητρα για να μπεις στον δρόμο της επιχειρηματικότητας.

Δες 10 τέτοιες περιπτώσεις, όπως τις παραθέτει το darlingescapes.com.

1# Χιλή. Από το 2010, η Χιλή τρέχει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για startup. Όποιος θέλει να μετακομίσει εκεί και να ξεκινήσει μια καινοτόμο εταιρία, παίρνει 50.000 δολάρια, για να κάνει τα πρώτα του βήματα. Πρόκειται μάλιστα για μια χώρα η οποία έχει χαμηλούς φόρους και φθηνό κόστος ζωής.

2# Ponga, Ισπανία. Αυτό το μικρό χωρίο θέλει να αποκτήσει περισσότερους κατοίκους. Προσφέρει 3.000 δολάρια σε ζευγάρια που θέλουν να μετακομίσουν εκεί. Και επιπλέον 3.000 δολάρια για κάθε παιδί που γεννούν.

3# Candela, Ιταλία. Μια μικρή πόλη η οποία βλέπει τον πληθυσμό της να μειώνεται επικίνδυνα. Πλέον έχει λιγότερους από 2.700 κατοίκους. Η πόλη δίνει 800 ευρώ για μεμονωμένα άτομα και 2.000 ευρώ για 4μελής οικογένειας ή με περισσότερα μέλη. Όποιος αποδεχτεί την πρόταση βέβαια, θα πρέπει άμεσα να βρει μια δουλειά στην περιοχή, και να έχει εισόδημα πάνω από 7.500 ευρώ το χρόνο. Δεν θα πληρώνεσαι… για να κάθεσαι δηλαδή.

4# Αλάσκα. Το σχετικό πρόγραμμα τρέχει εκεί για αρκετά χρόνια. Σου δίνει ποσά που ξεκινούν από 800 δολάρια. Για να πάρεις τα χρήματα πρέπει πρώτα να έχεις ζήσει τουλάχιστον 1 έτος στην Αλάσκα.

5# Saskatchewan, Καναδάς. Εκεί θέλουν να κρατήσουν εντός συνόρων όσο περισσότερους πτυχιούχους. Άρα τι κάνουν: Δίνουν 20.000 δολάρια σε όποιον έχει σπουδάσει στην χώρα και θέλει να μείνει εκεί. Αρκεί η σχολή σου να είναι μέσα στην σχετική λίστα.

6# Κορέα, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη. Αυτές οι 3 χώρες παρέχουν παρόμοια κίνητρα για να μείνεις εκεί. Σου προσφέρουν τη δυνατότητα να παραδίδεις μαθήματα Αγγλικών ή άλλα μαθήματα. Με τις διαδικασίες να τρέχουν άμεσα. Παρέχουν επίσης εκπτώσεις σε αεροπορικά εισιτήρια. Η Κορέα πληρώνει καλύτερα, ενώ οι άλλες δύο χώρες έχουν χαμηλότερο κόστος ζωής.

7# Δανία. Μια από τις καλύτερες χώρες για να ζεις. Δεν σου δίνει απευθείας χρήματα για να πας εκεί. Αλλά οι Δανοί εφαρμόζουν ένα άλλο μοντέλο: Αν πας και ιδρύσεις μια επιχείρηση εκεί, έχεις αυτομάτως πρόσβαση στο σύστημα υγείας και πρόνοιας της χώρας.

8# Ιρλανδία. Ακόμα μια χώρα που διαθέτει πρόγραμμα για startups. Αν κάνεις αίτηση και πάρεις το ΟΚ, θα μπορέσεις να λάβεις άμεσα χιλιάδες ευρώ για χτίσεις την επιχείρηση σου. Πρόκειται φυσικά για μια χώρα πολύ φιλική στους νέους επιχειρηματίες.

9# Μαυρίκιος. Εκτός από ωραίες παραλίες, αυτή η χώρα θέλει να προσελκίσει και καλές startups. Πας εκεί, παρουσιάζεις την ιδέα σου σε μια επιτροπή, και αν αποδείξεις ότι είναι βιώσιμη τότε θα πάρεις 20.000 Mauritian Rupees, σε τοπικό νόμισμα. Δεν είναι πολλά χρήματα, αλλά για τα δεδομένα της χώρας είναι ένα πολύ καλό ποσό για να ξεκινήσεις την επιχείρηση σου.

10# Κονέκτικατ, ΗΠΑ. Αν πας στην συγκεκριμένη Πολιτεία, θα πάρεις 10.000 δολάρια σε άτοκο δάνειο και επιπλέον 2.500 δολάρια να βρεις δουλειά στην ίδια Πολιτεία, ως δημόσιος υπάλληλος, πυροσβέστης, αστυνομικός ή στρατιωτικός. Επιπλέον 30.000 δολάρια σε όσους θέλουν να κάνουν αναβαθμίσεις που σχετίζονται με την Ενέργεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − four =