αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 10 λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες startups αποτυγχάνουν μέσα στα 10 πρώτα χρόνια λειτουργίας

Οι 10 λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες startups αποτυγχάνουν μέσα στα 10 πρώτα χρόνια λειτουργίας

Το να είσαι ιδρυτής μιας πετυχημένης startup, μοιάζει αρκετά φανταχτερό. Και ίσως να είναι. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του Mark Zuckerberg ή του Evan Spiegel; Οι οποίοι είναι πλέον διάσημοι και πολύ πλούσιοι. Κατά αντιστοιχία, υπάρχουν φυσικά και ελληνικά παραδείγματα. Ιδρυτές καινοτόμων επιχειρήσεων που έχουν φτάσει στην επιτυχία. Και πλέον, είναι προσκεκλημένοι ως ομιλητές σε αρκετά events, δίνουν συνεντεύξεις, γράφουν άρθρα και οι αναρτήσεις του γίνονται viral στα social media. Ναι, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αρκετούς followers.

Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για τους πετυχημένους. Θα δούμε όσους αποτυγχάνουν. Και είναι πολλοί. Όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Entrepreneur.com, περίπου 7 στις 10 startups αποτυγχάνουν, μέσα στα πρώτα 10 χρόνια λειτουργίας. Ένα ποσοστό που δεν προκαλεί φυσικά εντύπωση, σε όσους κινούνται στον επιχειρηματικό χώρο. Μπορεί να βλέπουμε 5-10 φανταχτερά success stories, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν projects που… καταλήγουν στα αζήτητα πολύ σύντομα. Πολλά από αυτά, ίσως δεν τα θυμάσαι καν μετά από μερικά χρόνια.

Γιατί όμως οι startups αποτυγχάνουν μέσα στα 10 πρώτα χρόνια; Υπάρχουν 10 βασικοί λόγοι.

1- Αποτυγχάνουν να προσφέρουν πραγματικό value

2- Δεν συνδέονται με το target group τους

3- Αποτυγχάνουν να κάνουν μετατροπές στη λειτουργία τους

4- Δεν έχουν αποτελεσματικό τρόπο πωλήσεων

5- Έλλειψη αυθεντικότητας και διαφάνειας

6- Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους leaders της αγοράς

7- Αδυναμία ελέγχου των δαπανών

8- Έλλειψη στρατηγικής και αποτελεσματικής ηγεσίας

9- Δεν φροντίζουν τους εργαζομένους τους

10- Δεν δημιουργούν τα κατάλληλα επιχειρηματικά συστήματα και αυτοματοποίηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − one =