αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 10 κινήσεις για να είσαι πιο χαρούμενος στην δουλειά σου

Οι 10 κινήσεις για να είσαι πιο χαρούμενος στην δουλειά σου

Αν δουλεύετε τις 40 ώρες από τις συνολικά 168 ώρες της εβδομάδας, σημαίνει ότι περνάτε περίπου το ένα τέταρτο της εβδομάδας σας στη δουλειά.

Βέβαια, δεν είναι όλοι χαρούμενοι στη δουλειά. Στην πραγματικότητα, βάσει μιας έρευνας που πραγματοποίησε το Teem, μια εταιρεία λογισμικού και αναλύσεων εργασιακών χώρων, προέκυψε ότι το 48% από τους ερωτηθέντες ανέφερε ότι ήταν δυστυχισμένοι ή «κάπως χαρούμενοι» στη δουλειά τους.

Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτό ήταν η κακή ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής (48%), το ότι οι υπάλληλοι αισθάνονται υποτιμημένοι στις θέσεις εργασίας τους (46%), και το ότι οι υπάλληλοι αισθάνονται υποχρεωμένοι να απαντούν συνεχώς στους συναδέλφους τους εξαιτίας εφαρμογών επικοινωνίας (49%).

Να, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να είστε πιο χαρούμενοι στη δουλειά σας, σύμφωνα με ειδικούς στα θέματα καριέρας.

1. ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ

Πολλοί άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι στη δουλειά τους γιατί δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το τι τους εμπνέει πραγματικά, καθώς δεν αντιλαμβάνονται το νόημα της δουλειάς τους και τη σύνδεσή τους με την ομάδα τους. Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε καλά το πώς ορίζετε τη χαρά, την επιτυχία και την αυτοολοκλήρωση, και δείτε πώς αυτό συνδέεται με το επάγγελμά σας.

2. ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ 10-15 ΛΕΠΤΩΝ

Πάρτε 10-15 λεπτά για τον εαυτό σας- χρησιμοποιείστε αυτόν το χρόνο για διαλογισμό, μια βόλτα, διατάσεις ή μουσική. Το να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε περισσότερο ενθουσιασμένοι για τη δουλειά σας, όπως και λιγότερο αγχωμένοι.

3. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας το λόγο που ανυπομονούσατε να εργαστείτε στη συγκεκριμένη θέση εργασίας τον πρώτο καιρό. Μπορεί όταν ξεκινάτε σε μια νέα θέση να ήσασταν ενθουσιασμένοι, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, καθώς αυξάνονται τα επίπεδα του στρες, να ξεχάσατε τον λόγο που ήσασταν χαρούμενοι.

4. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Προκειμένου να διατηρήσετε υψηλά επίπεδα ενέργειας, παραγωγικότητας και χαράς στο χώρο εργασίας, είναι σημαντικό το να θέσετε σε προτεραιότητα την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ξεκούρασης, με τακτά διαλείμματα, επαρκή ύπνο, ενυδάτωση, σωστή διατροφή και άσκηση.

5. ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7

Εκτός και αν πρόκειται για μια επείγουσα κατάσταση ή μια μοναδική περίσταση, οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι- ή να αισθάνονται- υποχρεωμένοι να είναι διαθέσιμοι 24/7.

6. ΧΤΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΑΦΩΝ ΣΑΣ

Μερικές από τις πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή σχηματίζονται στο χώρο εργασίας. Οι φίλοι, οι μέντορες και οι σύμβουλοι είναι απαραίτητοι προκειμένου να παράσχουν συμβουλές, ιδέες, στήριξη και λύσεις σε προβλήματα που ίσως προκύψουν. Το να χτίσετε ένα δίκτυο γνωριμιών είναι στην ουσία το να σχηματίσετε ουσιαστικές σχέσεις με ανθρώπους που θαυμάζετε και να σέβεστε, και οι οποίοι θα σας στηρίζουν στην ανάπτυξη της καριέρας σας, και τους οποίους θα στηρίζετε και εσείς από την πλευρά σας.

7. ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΑΣ

Προκειμένου να είστε πιο χαρούμενοι στη δουλειά σας, είναι σημαντικό να τη συνδέσετε με τις εγγενείς αξίες σας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το να φέρεστε καλά στους άλλους, το να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, το να δουλεύετε σκληρά, το να είστε πρότυπο για τα παιδιά σας ή και το να παρέχετε για την οικογένειά σας. Το να τις διατηρείτε στο νου σας, δίνει μια επιπλέον αξία στη δουλειά σας.

8. ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παραπονιούνται για τον όγκο δουλειάς και τα κουτσομπολιά στο γραφείο, αλλά δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό. Επομένως, περιορίστε το χρόνο που περνάτε με τους αρνητικούς συναδέλφους σας. Προτιμήστε να περνάτε περισσότερη ώρα με ανθρώπους που είναι θετικοί και εξελίσσονται. Αυτές είναι οι σχέσεις που αξίζει να καλλιεργήσετε, γιατί θα σας ωφελήσουν περισσότερο στο μέλλον.

9. ΣΥΖΗΤΗΣΤΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ

Αν και μπορεί να είναι αμήχανο στην αρχή, το να μιλάτε στο αφεντικό σας θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το πώς μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο και πιο εποικοδομητικά στη δουλειά σας.

10. ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ «ΣΩΣΤΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΛΑΘΟΥΣ»

Οι απόψεις και τα συναισθήματά σας έχουν αξία, και, επομένως, το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους σας. Θα πρέπει να αποβάλλετε το «εγώ» σας- ευγένεια εξάλλου σημαίνει το να δείχνετε υπομονή και σεβασμό προς τους ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά από εσάς. Πάρτε μια ανάσα και σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί αντί να επιδιώκετε να αποδείξετε ότι έχετε απόλυτο δίκιο (γιατί κανείς δεν έχει στην πραγματικότητα).

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 14 =