αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 10 κανόνες για να απεξαρτηθείς από το κινητό σου

Οι 10 κανόνες για να απεξαρτηθείς από το κινητό σου

Συχνά γίνεται συζήτηση για το πόσο εξαρτημένοι είναι οι άνθρωποι σήμερα από τα κινητα τους. Οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε δεν κάνουμε ούτε… βήμα χωρίς το smartphone μας.

Ποια μπορεί να είναι η λύση;

Νέα μελέτη που έγινε από ειδικούς του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά οι οποίοι με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «International Journal of Mental Health and Addiction» παρουσιάζουν ένα κατάλογο με δέκα συμβουλές για να μειώσει κάποιος τον χρόνο που ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο.

1)  Περιορίστε εφαρμογές ειδοποιήσεων (ήχους, δονήσεις, μπάνερ)

2)  Βάλτε χρονικούς περιορισμούς στη χρήση διαφόρων εφαρμογών αλλά και την εμφάνιση της αρχικής οθόνης της συκευής

3)  Βάλτε την συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία όταν κοιμάστε ή ακόμη καλύτερα μακριά από το κρεβατοκάμαρα.

4)  Αλλάξτε την εμφάνιση της οθόνης του κινητού σας τηλεφώνου και ειδικά την απόχρωση της σε ασπρόμαυρη ώστε να μην είναι ευχάριστη στο μάτι γεγονός που προκαλεί τη χρήση της συσκευής.

5)  Αφαιρέστε από την αρχική οθόνη της συσκευής τις εφαρμογές των social media και των e-mails και δημιουργείστε ένα φάκελο που να τις τοποθετήσετε εκεί. Η διαγραφή αυτών των εφαρμογών είναι επίσης προτεινόμενη.

6)  «Εξαφανίστε» την συσκευή από την θέα σας όταν δεν την χρησιμοποιείτε. Βάλτε τη συσκευή σε αθόρυβη λειτουργία με την οθόνη να κοιτάζει προς την επιφάνεια που είναι τοποθετημένο (τραπέζι, καναπέ, κρεβάτι κλπ.) ή τοποθετήστε την σε άλλο σημείο από αυτό που βρίσκεστε.

7)  Δυσκολέψετε τον τρόπο πρόσβασης στην συσκευή. Αφαιρέσετε την εφαρμογή βιομετρικής αναγνώρισης (πρόσωπο, δακτυλικό αποτύπωμα) και χρησιμοποιείστε κάποιο κωδικό.

8)  Αλλάξτε απόχρωση και μειώστε την φωτεινότητα της οθόνης.

9)  Προτιμήστε να κάνετε σε υπολογιστή κάποια ενέργεια που θα κάνατε με τον κινητό τηλέφωνο

10)  Αφήστε στο σπίτι με κάθε ευκαιρία την συσκευή όπως όταν πάτε στην γειτονιά για κάποια ψώνια, όταν πάτε στο γυμναστήριο κ.α.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + seventeen =