αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι χώρες στις οποίες είναι πιο εύκολο να ιδρύσεις επιχείρηση το 2017 (Χάρτης)

Οι χώρες στις οποίες είναι πιο εύκολο να ιδρύσεις επιχείρηση το 2017 (Χάρτης)

Τον «επιχειρηματικό χάρτη» του πλανήτη δημοσιεύει η Παγκόσμια Τράπεζα. Μέσω της έκθεσης Μέσω της έκθεσης Ease of Doing Business, καταγράφεται το που είναι εύκολο να ανοίξεις μια επιχείρηση και που όχι. Με τη χώρα μας φυσικά να βρίσκεται… σε αρκετά κακή θέση.

Αν και τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στις διαδικασίες έναρξης και λειτουργίας μίας μικρής ή μικρομεσαίας επιχείρησης (σ.σ. που είναι και το βασικό αντικείμενο της έκθεσης Doing Business) για το 2017 απόλεσε την 60η θέση που κατείχε πέρυσι και βρέθηκε μία θέση πιο κάτω, πίσω από το Κόσοβο. Η χώρας η οποία βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης (σ.σ. πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται μόνο το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία, η Μάλτα!, το Σαν Μαρίνο και η Ουκρανία) ήταν μία από ελάχιστες οι οποίες δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την βαθμολογία τους σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σε σχέση με τις γειτονικές χώρες η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω από την γειτονική ΠΓΔΜ (σ.σ. η οποία κατατάσσεται στην 10η θέση παγκοσμίως), την Ρουμανία ( 36η), την Βουλγαρία (39η), την Μολδαβία (44η), την Σερβία (47η) και την Αλβανία (58η).

Όπως σημειώνει το News247.gr, από τους 11 δείκτες που εξετάζει η έκθεση ώστε να προχωρήσει στην τελική βαθμολόγηση της κάθε χώρας η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλά σε ότι αφορά στους χρόνους και τα κόστη που αφορούν στο εξωτερικό εμπόριο (29η θέση παγκοσμίως), στην προστασία των μικροεπενδυτών ( 42η θέση) καθώς και σε θέματα πτωχεύσεων και στην ηλεκτροδότηση των επιχειρήσεων (52η θέση). Οι πλέον απογοητευτικοί δείκτες αφορούν στην Καταχώρηση Ακινήτου (141η θέση παγκοσμίως) και στην Εφαρμογή των Συμβάσεων (133 θέση).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =