αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι χρήστες της Apple θα μπορούν να κάνουν sign-in σε ιστοσελίδες χωρίς password

Οι χρήστες της Apple θα μπορούν να κάνουν sign-in σε ιστοσελίδες χωρίς password

Στο περυσινό συνέδριο WWDC, η Apple ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν sign-in σε ιστοσελίδες που επισκέπτονται από τον Safari browser μέσω των Face ID και Touch ID, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την αναγκαιότητα του password. Στο φετινό WWDC 2021, η εταιρεία προχωρά ένα βήμα παραπέρα με την τεχνολογία Passkeys.

Η λειτουργία του Passkeys είναι απλή. Όταν επισκέπτεσαι ιστοσελίδα που υποστηρίζει την τεχνολογία θα μπορείς να επιλέγεις το username που θές και στη συνέχεια θα εγγράφεσαι με το Face ID ή το Touch ID αντί να δημιουργείς password. Για αρχή θα υποστηρίζεται από συσκευές iPhone, iPad και Mac και μάλιστα θα τη δούμε σε preview έκδοση πριν το τέλος του 2021.

Το Passkeys βασίζεται στο πρωτόκολλο WebAuthn της FIDO (Fast IDentity Online) Alliance, στην οποία συμμετέχει η Apple από πέρυσι, και θα αποτελέσει μέρος του iCloud Keychain. Όπως μπορείτε να δείτει και από τον πίνακα που ακολουθεί, το Passkeys είναι η πιο αποδοτική μέθοδος πιστοποίησης για να μην πέφτεις θύμα επιθέσεων phishing, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα λειτουργεί σε μη-Apple συσκευές.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 18 =