αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι χάκερ που έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 600 εκατ. δολαρίων αποφάσισαν να… επιστρέψουν τα μισά

Οι χάκερ που έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 600 εκατ. δολαρίων αποφάσισαν να… επιστρέψουν τα μισά

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων που έχουμε δει. Αφού χάκερ εκμεταλλεύτηκαν μία ευπάθεια στο δίκτυο Poly – μία πλατφόρμα η οποία συνδέει διαφορετικά blockchains ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους – κατάφεραν να κλέψουν κρυπτονομίσματα αξίας $600 εκατομμυρίων.

Τώρα όμως λένε ότι… θα επιστρέψουν τα μισά από τα κλοπιμαία.

Το Poly έλαβε ένα μήνυμα από τους hackers το οποίο ήταν ενσωματωμένο στη συναλλαγή κρυπτονομισμάτων, λέγοντας πως είναι “έτοιμοι να επιστρέψουν” τα χρήματα. Έως τώρα, περίπου $258 εκατομμύρια έχουν επιστραφεί, χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με το υπόλοιπο ποσό.

Το κίνητρο των δραστών πίσω από την επιστροφή χρημάτων παραμένει άγνωστος, πολλοί όμως θεωρούν πως έγινε λόγω της δυσκολίας να “ξεπλύνεις” κρυπτονομίσματα.

Μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής της εταιρίας blockchain analytics, Elliptic, αναφέρει: «Νομίζω πως αυτό επιδεικνύει πως ακόμα κι αν κλέψεις crypto, το ξέπλυμά τους και η μετατροπή τους σε μετρητά είναι πολύ δύσκολη, λόγω της διαφάνειας του blockchain και τη χρήση των blockchain analytics. Σε αυτήν την περίπτωση ο hacker συμπέρανε πως η ασφαλέστερη επιλογή ήταν να επιστρέψει τα κλεμμένα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =