αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι χάκερ έβγαλαν στο dark web τα αρχεία που άρπαξαν από τον ΔΕΣΦΑ

Οι χάκερ έβγαλαν στο dark web τα αρχεία που άρπαξαν από τον ΔΕΣΦΑ

Στο dark web αναρτήθηκαν όλα τα αρχεία που έκλεψαν οι χάκερ από τον ΔΕΣΦΑ το απόγευμα της Παρασκευής. Οι πληροφορίες του Πρώτου Θέματος αναφέρουν ότι το μέγεθος των αρχείων που κλάπηκαν είναι 361 GB. Από την πρώτη στιγμή, πηγές με γνώση της υπόθεσης έκαναν λόγο για «δύσκολη περίπτωση», ενώ από πλευράς του ΔΕΣΦΑ τονίστηκε ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με τους χάκερ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, γνώστες σε θέματα κυβερνοεπιθέσεων, υποστηρίζουν, ότι όλα δείχνουν, πως οι χάκερ μόλυναν το σύστημα του ΔΕΣΦΑ με ransomware, ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που απειλεί να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του θύματος ή να διακόψει την πρόσβαση του θύματος σε αυτά, με σκοπό των απόσπαση λύτρων.

Πίσω από την κυβερνοεπίθεση φαίνεται ότι βρίσκεται μια ομάδα hacking που χρησιμοποιεί το Ragnar Locker ransomware, ως τον κύριο τρόπο επίθεσης σε κυβερνητικές υποδομές, υπηρεσίες, κυβερνητικά συστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Στην περίπτωση του Διαχειριστή, ωστόσο, η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει κάνει γνωστό τον σκοπό της επίθεσης και αν αποσκοπεί στην απόσπαση χρηματικού τιμήματος ή δεδομένης της συγκυρίας και του κρίσιμου ρόλου του ΔΕΣΦΑ στην αγορά φυσικού αερίου της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής, είχε άλλους πραγματικούς στόχους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 13 =