αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι φωτογραφίες με το… ουράνιο τόξο στον Άρη, τις οποίες έστειλε το Perseverance και έγιναν viral (ΦΩΤΟ)

Οι φωτογραφίες με το… ουράνιο τόξο στον Άρη, τις οποίες έστειλε το Perseverance και έγιναν viral (ΦΩΤΟ)

Το Perseverance της NASA παραμένει στον πλανήτη Άρη και συνεχίζει την εξερεύνηση του. Φυσικά στέλνει και αρκετό υλικό στη Γη. Κάποιες φωτογραφίες που έστειλε τώρα έγιναν viral. Σε αυτές φαίνεται κάτι… σαν ουράνιο τόξο στον Άρη. Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Tο ουράνιο τόξο στη Γη χρειάζεται το φως του Ήλιου και στάλες βροχής για να σχηματιστεί στον ουρανό και όλοι ξέρουμε πόσο ξηρή είναι η λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη.

Η NASA δεν έχει δώσει ακόμα μία επίσημη απάντηση, ωστόσο άλλοι επιστήμονες έσπευσαν να δώσουν εξηγήσεις. Μετεωρολόγοι θεωρούν πως μπορεί να πρόκειται για ένα τόξο σκόνης, όπου αντί για τις σταγόνες βροχής την αντανάκλαση την κάνουν οι παγωμένοι κόκκοι σκόνης.

Μία ακόμα απάντηση έρχεται από τη Lisa May του Mars Program της NASA, η οποία δήλωσε στο Forbes πως δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από αντανάκλαση στους φακούς της κάμερας HazCam. «Σίγουρα δεν είναι ουράνιο τόξο… Είναι απλά εσωτερικές αντανακλάσεις στο φακό της κάμερας. Το rover βρίσκεται βόρεια από το ελικόπτερο οπότε η κάμερά του κοιτάει νότια στις 2μ.μ. σε τοπική ώρα Άρη όταν και καταγράφηκαν αυτές οι φωτογραφίες», σημειώνει.

Οι φωτογραφίες έχουν ανέβει και στο επίσημο site της NASA.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 5 =