αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟι φοιτητές του ΕΜΠ που κατασκευάζουν μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη

Οι φοιτητές του ΕΜΠ που κατασκευάζουν μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη

Αποφασισμένοι να πετάξουν… πολύ ψηλά, είναι κάποιοι φοιτητές του ΕΜΠ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την EUROAVIA Athens. Για όσους δεν το γνωρίζουν, μιλάμε για τον Σύλλογο Φοιτητών Αεροδιαστημικής και Αεροναυπηγικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κύριος στόχος της ομάδας είναι η σχεδίαση, μελέτη και κατασκευή μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (UAV), με τα οποία οι φοιτητές συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς Αεροναυπηγικής Μηχανικής. Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 4 φορές στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Air Cargo Challenge και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την 5η (Μόναχο, 2021). 

Μάλιστα, η ομάδα είναι πλήρως ενεργή και μέσα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Αξιοποιώντας τα digital εργαλεία.

«Σε αυτές τις δύσκολες για όλους μας μέρες, η αποξένωση και η απομόνωση ειδικά για ανθρώπους που μπορεί να είναι μόνοι τους και μακριά από τις οικογένειές τους, όπως οι φοιτητές, είναι από τους χειρότερους εχθρούς μας. Για αυτόν τον λόγο καθώς και για τις ανάγκες εξέλιξης της έρευνας και μελέτης που πραγματοποιούμε, η ομάδα μας παραμένει ενεργή σε αυτή την περίοδο αδράνειας, και μέσω συχνών διαδικτυακών τηλεδιασκέψεων κρατάει τα μέλη της σε επαφή ενωμένα γύρω από τον κοινό μας στόχο. Θεωρούμε ότι η αίσθηση της ομάδας, της συλλογικότητας και η προσήλωση σε ένα συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικά για να κρατήσουν το μυαλό συγκεντρωμένο, σε εγρήγορση και να το προστατέψουν από αρνητική ψυχολογική διάθεση» τονίζει η Πρόεδρος της EUROAVIA Athens, Ασπασία Ταλίν Βοζικιάν, μιλώντας στο It’s Possible.

Και συμπληρώνει: «Μάλιστα η επόμενη δραστηριότητα μας, θα έχει τη μορφή επιστημονικού διαδικτυακού σεμιναρίου Webinar, έχει στόχο να φέρει το κοινό της EUROAVIA Athens σε επαφή με την ομάδα μας, να γνωστοποιήσει την πρόοδο μας αλλά και να προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο μας. Το webinar θα είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό με στόχο να προωθήσουμε τον τομέα της αεροναυπηγικής και να συνδράμουμε με τον τρόπο μας στην δύσκολη κατάσταση που διανύουμε!».

Παράλληλα, η EUROAVIA Athens στέλνει το δικό της μήνυμα: Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι καιρός οι ομάδες (φοιτητικές και μη) και οι εταιρίες να σταθούν δίπλα στα μέλη τους και να τους συμπαρασταθούν εμπνέοντας τα να παράξουν έργο τόσο για την ομάδα τους, όσο και για τον εαυτό τους!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + twelve =