αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι τυπικοί: Οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια που δεν έχουν ποτέ καθυστερήσεις

Οι τυπικοί: Οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια που δεν έχουν ποτέ καθυστερήσεις

Η παναμέζικη Copa Airlines είναι, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα, η πιο ακριβής αεροπορική εταιρεία για το 2018. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως καμία σημαντική αμερικανική αεροπορική εταιρεία δεν μπήκε στην πρώτη πεντάδα.

Η Air Baltic της Λετονίας κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που φθάνουν ή αναχωρούν εντός 15 λεπτών από τις προγραμματισμένες ώρες, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας δεδομένων OAG Aviation Worldwide Ltd. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Hong Kong Airlines, η Hawaiian Airlines και η Bangkok Airways. Από τους μεγάλους αμερικανικούς αερομεταφορείς, η Delta Air Lines ήταν η μόνη που μπήκε στο top-20.

Όμως μεταξύ των μεγάλων αερομεταφορέων παγκοσμίως, η Latam Airlines ήταν η πιο ακριβής, σύμφωνα με την έκθεση, με τις Delta, Alaska Airlines, Southwest Airlines, United Airlines και American Airlines στην κορυφαία δεκάδα.

Η οικονομική ανάπτυξη και η διόγκωση της μεσαίας τάξης θα συμβάλουν στον διπλασιασμό του αριθμού των επιβατών αεροπλάνων παγκοσμίως σε 8,2 δισεκατομμύρια το 2037, ανέφερε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών. Περισσότεροι από τους μισούς αυτούς επιβάτες θα προέρχονται από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ενισχυμένοι από τη ζήτηση από χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Περίπου 4,3 δισεκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν αεροπορικώς πέρυσι, κατά 6,1% περισσότεροι από ό,τι το 2017, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών. Οι αεροπορικές εταιρείες κάλυψαν το ποσοστό-ρεκόρ 81,9% των θέσεων τους το 2018, ανέφερε.

Μεταξύ των μεγάλων αεροδρομίων που βαθμολογούνται από την OAG – τα οποία τροφοδοτούν περισσότερες από 30 εκατομμύρια θέσεις αεροπορικών εταιρειών – η Haneda του Τόκιο ήταν στην κορυφή της λίστας για την καλύτερη επίδοση στην ακρίβεια πέρυσι. Η κατάταξη βασίζεται στην αναλογία των πτήσεων σε κάθε αεροδρόμιο που φθάνουν και αναχωρούν εντός 15 λεπτών από τις προγραμματισμένες ώρες.

Παρά τις κακές επιδόσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, πέντε αεροδρόμια των ΗΠΑ ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων, με την Ατλάντα να κατέχει την δεύτερη θέση. Το Λος Άντζελες σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση στην έρευνα του 2018, από την 11η. Η Μπανγκόκ μπήκε στην πρώτη δεκάδα, ενώ το Χίθροου του Λονδίνου και η Φρανκφούρτη έμειναν εκτός δεκάδας.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 3 =