αρχικηVIRALΟι τροφές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος

Οι τροφές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει. Τα καλά νέα: Υπάρχουν τροφές που μπορούν να καταναλωθούν προκειμένου να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανεβάσει την θερμοκρασία του τις κρύες αυτές ημέρες.

Εδώ είναι 5 τέτοιες τροφές:

1. Ριζώδη λαχανικά

Τα συγκεκριμένα λαχανικά, χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να τα χωνέψουμε, από τα αντίστοιχα οπωροκηπευτικά. Καθώς το σώμα λειτουργεί για να σπάσει αυτά τα είδη τροφίμων, δημιουργείται ενέργεια, η οποία μέσω της θερμογένεσης, αυξάνει τη σωματική θερμοκρασία. Τα ριζώδη λαχανικά όπως οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και οι πατάτες είναι από τα πιο αποτελεσματικά τρόφιμα, προκειμένου να ανεβάσουν την θερμοκρασία του σώματός μας.

2. Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές όχι μόνο προσθέτουν γεύση και ζεστασιά στα γαστρονομικά πιάτα, αλλά όταν καταναλώνονται, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος. Πιπεριές, όπως οι πιπεριές τσίλι, είναι από τα πιο γνωστά καρυκεύματα που αυξάνουν την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος. Καθώς αυτά τα μπαχαρικά καταναλώνονται, διεγείρεται το κυκλοφορικό σύστημα και αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος. Είναι ζωτικής σημασίας να προσέχουμε όταν καταναλώνουμε καυτερές πιπεριές, καθώς ορισμένες από αυτές τις πιπεριές μπορεί πραγματικά να κάψουν το εσωτερικό του στόματος και του οισοφάγου αν δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια καρυκεύματα.

3. Ζεστά γεύματα

Εάν χρειάζεστε άμεση θερμότητα, η κατανάλωση ζεστών τροφίμων μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση από το κρύο. Τα τρόφιμα, όπως η ζεστή σούπα αμέσως αρχίζουν να αυξάνουν τις σωματικές θερμοκρασίες. Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο θέρμανσης είναι μόνο προσωρινό καθώς η πέψη ωμών τροφών αυξάνει τις σωματικές θερμοκρασίες για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους από τις μαγειρεμένες τροφές.

4. Τζίντζερ

Η κατανάλωση ακατέργαστου τζίντζερ μπορεί να λειτουργήσει θερικά στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και της πεπτικής δραστηριότητας. Το τζίντζερ παίρνει την πικάντικη γεύση και τη θερμογενετική του ποιότητα από το συνδυασμό δύο πικάντικων ενώσεων: τζίντζερ και σουγκάολ. Επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι μειώνει το αισθήματα της πείνας, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να κρατάει το περιττο βάρος μακριά.

5. Πράσινο τσάι

Χάρη στο υψηλό επίπεδο καφεΐνης, μια κούπα πράσινου τσαγιού, είναι ικανή να ανεβάσει την θερμοκρασία του σώματός μας. Μαζί με τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που ονομάζονται “κατεχίνες”, η καφεΐνη δίνει επίσης και θερμογενείς ιδιότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =