αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι τράπεζες… στον δικό τους κόσμο: Συνεχίζουν να επιβαρύνουν με προμήθειες τους πολίτες

Οι τράπεζες… στον δικό τους κόσμο: Συνεχίζουν να επιβαρύνουν με προμήθειες τους πολίτες

Μπορεί να είμαστε στην εποχή του κορονοιού και όλοι πρέπει «να βάλουμε πλάτη» (όπως λέει και η κυβέρνηση), φαίνεται όμως ότι οι τράπεζες συνεχίζουν… να ζουν στον δικό τους κόσμο. Δεν έχουν λάβει σχεδόν κανένα μέτρο για να βοηθήσουν τους πολίτες σε αυτή την δύσκολη περίοδο και συνεχίζουν να λειτουργούν με τις ίδιες πρακτικές που είχαν και πριν. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Είναι δεδομένο ότι από τότε που ο ιός εξαπλώθηκε, πολλοί πολίτες στράφηκαν στο e-banking για να κάνουν τις πληρωμές και τις γενικότερες συναλλαγές τους. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι τράπεζες θα προσπαθήσουν να «ελαφρύνουν» τους καταναλωτές, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Οι άπειρες προμήθειες και χρεώσεις συνεχίζουν να «τρέχουν» κανονικά, όπως συνέβαινε και στην προ-κορονοιού εποχή.

Τη στιγμή λοιπόν που τα εισοδήματα των περισσότερων εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών περιορίζονται, με τις επιχειρήσεις να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, το κόστος πληρωμής λογαριασμών τρίτων, (δημόσιοι φορείς, κτλ) κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 0,15 ευρώ έως 0,60 ευρώ ανά συναλλαγή, με τη χρήση e-banking, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να εξοφλήσει λογαριασμούς μέσω των APS (Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών) των τραπεζών το κόστος κυμαίνεται από 0,5 ευρώ έως 1,2 ευρώ ανά συναλλαγή. Παράλληλα οι προμήθειες για εμβάσματα ανάλογα την τράπεζα ποικίλουν αλλά παραμένουν.

Στο ακέραιο έχουν διατηρηθεί και οι χρεώσεις DAF για ανάληψη μετρητών μέσω ΑΤΜ από το δίκτυο άλλης τράπεζας που κυμαίνονται από 1,3 ευρώ ανά ανάληψη έως 3 ευρώ.

Άραγε, οι τράπεζες θα «βάλουν πλάτη» σε αυτή την Εθνική Προσπάθεια;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 3 =