αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι τολμηροί που άνοιξαν ξενοδοχεία στην Αθήνα μέσα στην πανδημία

Οι τολμηροί που άνοιξαν ξενοδοχεία στην Αθήνα μέσα στην πανδημία

Από το 2022 βλέπουν ανάκαμψη του τουρισμού και ξενοδοχειακού κλάδου οι ειδικοί, ενώ η μέση τιμή δωματίου και το μέσο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο αναμένεται να σταθεροποιηθούν το τρίτο τρίμηνο του 2021. Όμως οι «τολμηροί» δεν λείπουν και επιμένουν να επενδύουν και να λειτουργούν νέες μονάδες εν μέσω κορωνοϊού, με την πλέον πρόσφατη ξενοδοχειακή «άφιξη» να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Οι διακοπές και τα ταξίδια ενδέχεται να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η αναταραχή της Covid-19, καθώς ο κίνδυνος δεύτερου κύματος καθυστερεί την ανάκαμψη του κλάδου, αναφέρει το τελευταίο report της Danos International Property Consultants & Valuers. Σύμφωνα με δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν 1.719 ελληνικά ξενοδοχεία, υπάρχει μια δύσκολη περίοδος μπροστά, τόσο για τις ξενοδοχειακές δραστηριότητες όσο και για τη ρευστότητα των εταιρειών. Πάντως η κρίση της Covid 19 δεν μειώνει τη διάθεση για επενδύσεις καθώς, όπως αναφέρεται στο Euro2day.gr από παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς, οι επενδύσεις θα προχωρήσουν, με μία όμως καθυστέρηση αφού «δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη». Ετσι, κάποια σχέδια πηγαίνουν πιο πίσω όπως για παράδειγμα τα σχέδια για την ανακαίνιση των κτιρίων που θα φιλοξενήσουν τα Zoia Aiolou και Zoia Nikiou, δύο νέα boutique ξενοδοχεία που σχεδιάζονταν να ανοίξουν στο κέντρο της πόλης.

Από την άλλη πλευρά, δεν φαίνεται να έχει μειωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για αγορές ξενοδοχειακών μονάδων, με τους αγοραστές όμως να τηρούν στάση αναμονής για περαιτέρω πτώση των τιμών, των αξιών των ξενοδοχείων. Όπως έχει ήδη αναφέρει το Euro2day.gr, καταγράφεται μια πτώση 15% στις τιμές.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, η κρίση της πανδημίας τη βρήκε σε μια περίοδο που πολλά σχέδια δημιουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ μόνο το 2019 καταγράφηκαν περίπου 40 νέες «αφίξεις» ξενοδοχειακών μονάδων.

Το 2020, ο ρυθμός λειτουργίας νέων μονάδων έχει μειωθεί, ωστόσο δεν λείπουν οι «τολμηροί» που επέμειναν, σηματοδοτώντας την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της ξενοδοχειακής αγοράς της πρωτεύουσας.

Ξεχωρίζει το «Athens Capital Hotel – Mgallery»

Για το 2020 ξεχωρίζει βέβαια η άφιξη του 5άστερου Athens Capital Hotel – Mgallery, του Ομίλου Λάμψα σε συνεργασία με τη γαλλική Accor που βρίσκεται στο Σύνταγμα (Κριεζώτου και Πανεπιστημίου), που άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ολοκλήρωση της επένδυσης, ύψους 25 εκατ. ευρώ, εν μέσω κορωνοϊού, αντανακλά την αισιοδοξία του Ομίλου Λάμψα για την ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας, αλλά και την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και όσα αυτό έχει να προσφέρει. Η διαχρονική αισθητική, η εκλεπτυσμένη διακόσμηση και οι υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένες υπηρεσίες εγγυώνται μια συναρπαστική εμπειρία διαμονής στα 177 δωμάτια και σουίτες του Athens Capital Hotel-Mgallery. Η τέχνη πρωταγωνιστεί σε όλο το φάσμα του ξενοδοχείου, αναδεικνύοντάς το σε ιδανική επιλογή για όσους ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, αναφέρει ο όμιλος.

Brown Acropol

Λίγο νωρίτερα και σχεδόν με την εμφάνιση της πανδημίας στην πρωτεύουσα άνοιξε τον Μάρτιο, στα Άνω Πατήσια, το νέο πέντε αστέρων ξενοδοχείο Green Suites Boutique Hotel. Επίσης στις αρχές του καλοκαιριού, στα μέσα Ιουνίου, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και άλλαξε την εικόνα της Ομόνοιας το νέο Brown Acropol, το πρώτο ξενοδοχείο της Brown Hotels Collection στην Ελλάδα. Το Brown Acropol διαθέτει 165 ευρύχωρα design δωμάτια, ενώ στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου λειτουργεί το ιδιαίτερο rooftop με θέα στην Ακρόπολη και τη νέα πλατεία Ομονοίας.

Παράλληλα από τον Ιούλιο ξεκίνησε τη λειτουργία του και το δεύτερο ξενοδοχείο του Ομίλου Brown, το DAVE Red Athens, 87 δωματίων, στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Κοτοπούλη. Νέα άφιξη εντός του Ιουλίου ήταν και το Selina Theatrou Athens, του νέου ξενοδοχείου της εταιρείας Selina, στην Πλατεία Θεάτρου.

Νέα άφιξη στο Κολωνάκι

Επίσης στις 15 Σεπτεμβρίου έχουμε την έναρξη λειτουργίας ενός ακόμη ξενοδοχείου, του τετράστερου The Modernist Athens, 38 δωματίων. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Κολωνάκι, επί της οδού Ιωάννου Γενναδίου 4 και Υψηλάντου, στο κτίριο που φιλοξενούσε την καναδική πρεσβεία, στη συνέχεια πουλήθηκε στην τουρκική Dogus του Φερίτ Σαχένκ και το 2018, πέρασε στην ιδιοκτησία της Briq Properties ΑΕΕΑΠ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 4 =