αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι τεχνολογικοί γίγαντες έχασαν πάνω από $1 τρισ. σε αξία τις τελευταίες τρεις ημέρες (Λίστα)

Οι τεχνολογικοί γίγαντες έχασαν πάνω από $1 τρισ. σε αξία τις τελευταίες τρεις ημέρες (Λίστα)

Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο έχουν χάσει πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε αξία σε μόλις τρεις συνεδριάσεις, σύμφωνα με το CNBC.

Οι μετοχές των εταιρειών έχουν υποχωρήσει από τότε που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε το βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη κατά 0,50%, αλλά ο κλάδος της τεχνολογίας έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες.

Η Apple, η πολυτιμότερη δημόσια εταιρεία στον κόσμο, έχει χάσει 220 δισ. δολάρια σε αξία από το κλείσιμο των συναλλαγών την Τετάρτη, την ημέρα που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και ότι δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση των επιτοκίων πάνω από μισή ποσοστιαία μονάδα στην επόμενη συνεδρίαση.

Οι αγορές κινήθηκαν αρχικά ανοδικά μετά τις δηλώσεις του Πάουελ, αλλά η αισιοδοξία έσβησε τις επόμενες ημέρες. Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, διολίσθησαν ξανά την Παρασκευή και στη συνέχεια υποχώρησαν ακόμη περισσότερο τη Δευτέρα. Ο S&P 500 έπεσε κάτω από το όριο των 4.000 μονάδων τη Δευτέρα, έχοντας υποχωρήσει κατά 7% από το κλείσιμο της Τετάρτης, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 10% την ίδια περίοδο.

Οι μεγάλες απώλειες των τριών τελευταίων ημερών διαπραγμάτευσης των μετοχών:

– Η Microsoft έχει χάσει περίπου 189 δισ. δολάρια σε αξία.

– Η πτώση της Tesla καταγράφεται στα 199 δισ. δολάρια, μήνες αφότου είδε την αποτίμησή της να πέφτει κάτω από το 1 τρισ. δολάρια.

– Η κεφαλαιοποίηση της Amazon μειώθηκε κατά 173 δισ. δολάρια.

– Η Alphabet, η μητρική της Google, έχασε σε αξία 123 δσσ. δολάρια από την περασμένη εβδομάδα.

– Οι απώλειες της Nvidia, κατασκευάστριας καρτών γραφικών, ανέρχονται σε 85 δισ. δολάρια.

– Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms, έχει χάσει 70 δισ. δολάρια σε αξία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + nine =