αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι συμβουλές του Tim Cook: Τα δύο πράγματα που πρέπει να κάνουν οι leaders

Οι συμβουλές του Tim Cook: Τα δύο πράγματα που πρέπει να κάνουν οι leaders

Από «πιστός εργάτης» βρέθηκε ανέλπιστα στη θέση του CEO, σε μια από της μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Μετά το θάνατο του Steve Jobs πριν μερικά χρόνια, ο Tim Cook ανέλαβε το «τιμόνι» της Apple και έχει καταφέρει να βάλει τα δικά του στοιχεία στο διάσημο brand. «Ήταν πέρα από την πιο τρελή φαντασία μου», παραδέχεται.

Πως ακριβώς όμως πρέπει να λειτουργεί ένας σπουδαίος leader; Ο ίδιος μιλώντας στο CNBC, δίνει τις δικές τους συμβουλές. Είναι συγκεκριμένος. Παραθέτει τα δύο πράγματα που πρέπει να κάνουν οι σωστοί ηγέτες, έτσι ώστε να ωφεληθεί η εταιρία στην οποία δουλεύουν και οι εργαζόμενοι τους.

1- Χρησιμοποιείστε τη θέση σας για να βοηθήσετε όσους έχουν ανάγκη

Ο Tim Cook πιστεύει ότι μια εταιρία πρέπει να έχει αξίες. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκεί. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας CEO είναι να ανταποδίδει με τη δουλεια του αυτά που πέρνει. Για καλό σκοπό. Να προσφέρει δηλαδή στο περιβάλλον, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργιας και φυσικά να κάνει ότι μπορεί για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Αν κοιτάξετε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα δείτε ότι έχουμε δημιουργήσει δύο εκατομμύρια θέσεις στην Αμερική. Δύο εκατομμύρια, τονίζει το Tim Cook, αναφερόμενος στην Apple.

Και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αξίες, άρα κατ’ επέκταση και η εταιρία». Εξηγόντας ότι οι εταιρίες είναι ουσιαστικά ένα σύνολο ανθρώπων. Ο ίδιος ποτέ δεν επαναπάυεται. Όπως λέει, αναζητεί συνεχώς τρόπους έτσι ώστε να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Κάτι που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι οι CEOs.

2- Να εκτιμάτε αυτά που έχετε

Ο Tim Cook στη συνέντευξη του, μίλησε επίσης για το πόσο πολύ του αρέσει η δουλειά του. «Το αγαπώ» τόνισε και συνέχισε: «Ξέρετε, δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο, από το να εργάζεσαι για αυτή την εταιρία. Και να δουλεύω με τόσους σπουδαίους ανθρώπους καθημερινά».

Όσο για το αν περίμενε ότι θα γίνει CEO στην Apple; «Ήταν πέρα από την πιο τρελή φαντασία μου. Και δεν υπάρχει ημέρα, που να μην ευχαριστώ το Θεό για αυτό», υπογραμμίζει το γνωστός businessman.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 18 =