αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι στρατηγικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις μέσα σε ένα «δωμάτιο διαπραγμάτευσης», για να είσαι στην κερδισμένη πλευρά

Οι στρατηγικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις μέσα σε ένα «δωμάτιο διαπραγμάτευσης», για να είσαι στην κερδισμένη πλευρά

Πολλές φορές έχουμε παραθέσει εδώ στο It’s Possible, tips και τακτικές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, για να βγει κερδισμένος από μια διαπραγμάτευση. Το παρακάτω γράφημα της αμερικανικής εταιρίας SavingSpot, παραθέτει βήμα- βήμα, όχι μόνο κάποια προετοιμασία που πρέπει να κάνεις, αλλά δείχνει τις πρακτικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις μέσα στο δωμάτιο, έτσι ώστε να πείσεις την άλλη πλευρά.

Πριν πείσεις τον άλλο βέβαια, θα πρέπει να καταφέρεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και να φανείς φιλικός. Πάντα έχοντας τα δικά σου επιχειρήματα πάνω στο θέμα για το οποίο συζητάτε.

Όπως θα δεις στο γράφημα, πρώτα από όλα πρέπει να κάνεις 5 κινήσεις: Ρώτα την άλλη πλευρά να σου πει τα επιχειρήματα της. «Αντέγραψε» την στον τρόπο που στέκεται στο δωμάτιο. Κοίτα στα μάτια τον άλλο, ενώ τον ακούς. Επανέλαβε κάτι από αυτά που σου είπε, για να δείξεις ότι τον παρακολουθούσες. Μίλα για τα πράγματα στα οποία συμφωνείς μαζί του και «σύνδεσε» τα με τη δική σου οπτική.

Δες παρακάτω όλη την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσεις, βασιζόμενος στα όσα λέει η επιστήμη.

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1502384881_win-argument-every-time-infographic.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =