αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι σπουδαίοι leaders χρησιμοποιούν μια απρόσμενη φράση 4 λέξεων κάθε ημέρα (αλλά στην Ελλάδα… είναι σπάνιο)

Οι σπουδαίοι leaders χρησιμοποιούν μια απρόσμενη φράση 4 λέξεων κάθε ημέρα (αλλά στην Ελλάδα… είναι σπάνιο)

Είναι αλήθεια ότι το να καταφέρεις να διαχειριστείς μια εταιρία (και τους ανθρώπους της) ως leader θέλει κόπο. Και τρόπο. Πέρα από το «τεχνικό» κομμάτι, υπάρχει μια μικρή φράση, που επίσης μπορεί να κάνει την διαφορά. Μπορεί να νομίζεις ότι ένας leader πρέπει να έχει όλες τις απαντήσεις, αλλά στην πραγματικότητα μάλλον πρέπει… να εφαρμόζει το αντίθετο. «Μπορείς να με βοηθήσεις;». Ναι, αυτή είναι η μικρή φράση που κάνει τη διαφορά, όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com.

Και το πιο πιθανό είναι ότι θα λάβεις την βοήθεια που θέλεις. Αρκεί να ρωτήσεις.

Είναι επίσης αλήθεια, ότι αυτή την φράση δεν την ακούμε συχνά από τους εργοδότες και τους προϊσταμένους στην Ελλάδα. Αφού οι περισσότεροι leaders μέσα στις επιχειρήσεις θεωρούν ότι πρέπει να «τα γνωρίζουν όλα». Όμως ένας άνθρωπος, όσο έμπειρος και πετυχημένος κι αν είναι, δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα, σε όλα τα tasks, σε όλες τις θέσεις.

Ας δούμε όμως στην πράξη το ζήτημα. Τι κερδίζεις ως leader με την απλή φράση «Μπορείς να με βοηθήσεις;»:

1# Δείχνεις τον σεβασμό σου προς τον άλλο. Αναγνωρίζεις τα skills του. Του δείχνεις ότι είναι χρήσιμος και μπορεί να σε βοηθήσει.

2# Κερδίζεις την εμπιστοσύνη. Αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου και δείχνεις ότι εμπιστεύεσαι το άλλο άτομο για τις γνώσεις που έχει.

3# Είσαι πρόθυμος να ακούσεις. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των μεγάλων ηγετών. Το καλύτερο εδώ είναι να κάνεις εντελώς ανοιχτή ερώτηση στον άλλο, για να προτείνει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο θα σε βοηθήσει πάνω σε ένα task.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =