αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι σημαντικές κινήσεις που βάζουν τον Πειραιά στον ξενοδοχειακό χάρτη

Οι σημαντικές κινήσεις που βάζουν τον Πειραιά στον ξενοδοχειακό χάρτη

Στα επενδυτικά «ραντάρ» μπαίνει ο Πειραιάς, καθώς μετά την επένδυση της Cosco στο λιμάνι και την επικείμενη άφιξη του μετρό, που θα προσδώσει συγκοινωνιακό πλεονέκτημα στην περιοχή, έχει ανοίξει ο δρόμος για μεγάλα deals στο ξενοδοχειακό real estate.

Οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει και αφορούν σε δύο νέες μονάδες. Η μια εντάσσεται στο επενδυτικό project της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, που πρόσφατα εξαγόρασε τρία οικοδομικά τετράγωνα που ανήκαν στην Παπαστράτος και θα προχωρήσει στην μετατροπή των παλαιών αποθηκών της καπνοβιομηχανίας σε ένα σύγχρονο συγκρότημα, μια επένδυση συνολικής ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί σε βάθος πενταετίας.

Στις ιδιοκτησίες που απέκτησε η Dimand περιλαμβάνεται το κεντρικό κτήριο που διαθέτει οικόπεδο 6.900 τ.μ. με κτίσματα εμβαδού 30.000 τ.μ. Σύμφωνα με το προγραμματισμό της εταιρείας, το κτήριο θα έχει δύο χρήσεις, δηλαδή ξενοδοχείο και εμπορικά καταστήματα. Παράλληλα, η Dimand συζητά τη συνεργασία με γνωστή αλυσίδα για τη διαχείριση του ξενοδοχείου που σχεδιάζει.

Η Dimand έχει ήδη συμφωνήσει με την Grivallia Property για την πρώτη φάση της επένδυσης, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, που αφορά την ανακατασκευή του κτηρίου “Vomva”. Η συμφωνία της Grivalia προβλέπει την εξαγορά από την εισηγμένη εταιρεία του “Vomva building” αφότου αυτό ανακαινισθεί και εκμισθωθεί.

Η επένδυση, εκτός του ξενοδοχείου, θα περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο, μουσείο, πολυχώρο εκδηλώσεων, γραφεία και επιπλωμένες κατοικίες, ενώ ο δήμος του Πειραιά έχει προχωρήσει στην υπογραφή συμφώνου συναντίληψης με την εταιρεία Dimand για την ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου.

Τη δημιουργία ξενοδοχείου στη χερσαία λιμενική ζώνη στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των επιβατών κρουαζιέρας βολιδοσκοπεί και ο κινεζικός κολοσσός της Cosco, μετά και τα εγκαίνια της νέας προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου.

Οι σκέψεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, είναι ακόμη πρώιμες, εντούτοις ο όμιλος στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του επενδυτικού του σχεδίου στο λιμάνι, επεξεργάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο μονάδας εντός ή πέριξ των εκτάσεων της παραχώρησης. Άλλωστε η ανυπαρξία πολυτελούς ξενοδοχείου στο λιμάνι του Πειραιά- που θα μπορούσε να εξυπηρετεί τις ανάγκες διαμονής των ταξιδιωτών κρουαζιέρας πριν και μετά το ταξίδι τους, κατά το πρότυπο των ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια- επιτείνει τις σκέψεις για επέκταση του επενδυτικού πλάνου.

Η κινητικότητα στην περιοχή του Πειραιά έρχεται σε συνέχεια των τελευταίων συμφωνιών στο ξενοδοχειακό τοπίο της πρωτεύουσας. Η τελευταία ανακοίνωση αφορά στην επιστροφή της αμερικανικής αλυσίδας Marriott International στη λεωφόρο λεωφόρου Συγγρού και τη συμφωνία με τον όμιλο Χανδρή για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Metropolitan. Η επένδυση είναι συνολικού ύψους 15 εκατ. δολαρίων, ενώ οι διαδικασίες ανακαίνισης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στη 2018. Η μονάδα θα φέρει το όνομα “Athens Marriott Hotel”.

Επιπλέον, η πώληση του Χίλτον με την είσοδο του τουρκικού ομίλου Dogus του επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ και του ομίλου ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στον αθηναϊκό τουρισμό πολυτελείας και η συμφωνία για τον Αστέρα έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα των νέων των ξενοδοχειακών deals.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 2 =