αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι Ρουμάνοι μπαίνουν στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Οι Ρουμάνοι μπαίνουν στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Ένα βήμα πριν την είσοδο της στην ελληνική σιδηροδρομική αγορά φαίνεται ότι βρίσκεται η Ρουμανική εταιρεία Grup Feroviar Roman η οποία έλαβε έγκριση για λειτουργία στην Ελλάδα από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), όπως διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική.

Υπενθυμίζεται ότι, ο όμιλος Grampet, στον οποίο ανήκει η GFR, επιδιώκει την είσοδό του σε επτά ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Ετσι με την έγκριση από τoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA) και σε ότι αφορά την Ελλάδα από την ΡΑΣ, η είσοδό του σε Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Βέλγιο και Ολλανδία είναι πλέον εφικτή.

Σημειώνεται ότι, η GFR έχει καταθέσει αίτημα στην ΡΑΣ για την χρησιμοποίηση δυο μηχανών έλξης από την Ρουμανία. Ωστόσο, επειδή το συγκεκριμένο τροχαίο υλικό είναι παλαιό, απαιτούνται συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και εγκρίσεις από το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών, τις οποίες και η εταιρεία πήρε, ενώ εκκρεμούν οι εγκρίσεις από την Ε.Ε. Επίσης, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία για την μίσθωση 1 ηλεκτράμαξας από την ΓΑΙΑΟΣΕ, με τις δυο εταιρείες να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 11 =