αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι πωλήσεις υπολογιστών μειώνονται. Η Lenovo ανεβαίνει

Οι πωλήσεις υπολογιστών μειώνονται. Η Lenovo ανεβαίνει

Με οδηγό την αγορά της Βόρειας Αμερικής, όπου κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της, σημειώνοντας άνοδο 14% από έτος σε έτος, η Lenovo πούλησε στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2016 -τρίτου οικονομικού για την εταιρεία- 15,7 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 2%, τέσσερις μονάδες πάνω από το σύνολο του κλάδου, ο οποίος κινήθηκε αρνητικά (-2%).

Σημειώνοντας μερίδια αγοράς ρεκόρ σε Κίνα, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Λατινική Αμερική, η Lenovo παρέμεινε ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των PC, φτάνοντας συνολικά το 22,4% στο τρίμηνο.

Αναλυτικά, οι πωλήσεις στην κατηγορία των PC και των Smart Devices (PCSD), η οποία περιλαμβάνει υπολογιστές και tablets, ανήλθαν σε 8,6 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2%. Από τρίμηνο σε τρίμηνο, τα αποτελέσματα στην κατηγορία PCSD σημείωσαν ανάπτυξη της τάξης του 10,2%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 431 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 7% από έτος σε έτος. Επίσης, το περιθώριο κέρδους προ φόρων βελτιώθηκε κατά 0,2 μονάδες, φτάνοντας το 5%.

Στο τρίμηνο, το Mobile Business Group (MBG) της Lenovo (Moto και Lenovo smartphones), σημείωσε πωλήσεις 2,2 δισ. δολαρίων, παρουσιάζοντας 23% μείωση από έτος σε έτος, παρά την αύξηση 7% σε τεμάχια, που ήταν αποτέλεσμα ανάπτυξης σε ανεπτυγμένες αγορές. Το περιθώριο ζημίας προ φόρων για το τρίμηνο αυτό βελτιώθηκε κατά 0,6 μονάδες, φτάνοντας το 7.1%.

Με 15 εκατομμύρια πωλήσεις smartphones, η Lenovo σημείωσε βελτίωση της τάξης του 7% από τρίμηνο σε τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης και μιας αύξησης 20% σε πωλήσεις προϊόντων Moto. Οι πωλήσεις Moto G σημείωσαν αύξηση της τάξης του 12% από έτος σε έτος, χάρη στην αγορά της Λατινικής Αμερικής όπου η αύξηση πωλήσεων έφτασε το 23%. Στην Ινδία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά smartphones παγκοσμίως, η Lenovo απέσπασε στο τρίμηνο μερίδιο αγοράς 9.9%.

Συνολικά, όπως διαβάζουμε στο News247.gr, τα τριμηνιαία έσοδα του Lenovo Group ανέρχονται σε 12,2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας 6% μείωση από έτος σε έτος. Το τρίτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας, τα προ φόρων έσοδα ανήλθαν σε 101 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας 68% μείωση από έτος σε έτος. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 67% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 98 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − nine =