αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι «πτήσεις χωρίς προορισμό»: Τι είναι το νέο project που φαίνεται να ετοιμάζουν οι αεροπορικές

Οι «πτήσεις χωρίς προορισμό»: Τι είναι το νέο project που φαίνεται να ετοιμάζουν οι αεροπορικές

Πτήσεις με άγνωστο προορισμό. Αυτή φαίνεται ότι είναι η νέα τάση στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στη μετα-κορωνοϊό εποχή, αναζητώντας νέες πηγές εσόδων.

Το όλον σχέδιο φαίνεται ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τη Singapore Airlines, μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Οι συγκεκριμένες πτήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Straits Times», θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται στο ίδιο αεροδρόμιο –στην προκειμένη στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.

Οι επιβάτες, επί της ουσίας, θα κάνουν βόλτα για λίγες ώρες με το αεροπλάνο, χωρίς να διαθέτουν έναν συγκεκριμένο προορισμό, καθώς η διαδρομή θα είναι κυκλική. Μοναδικός στόχος, μάλιστα, θα είναι η διασκέδαση των πελατών-επιβατών.

Μιλώντας στο CNBC, πάντως, η διοίκηση της Singapore Airlines δεν επιβεβαίωσε τα παραπάνω σχέδια, τηρώντας σιγήν ιχθύος. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όχι μόνο αναμένεται να προχωρήσει στις «πτήσεις χωρίς προορισμό», αλλά το ίδιο εκτιμάται ότι θα πράξουν και άλλες ασιατικές αεροπορικές εταιρείες.

Η Σιγκαπούρη έχει κλείσει τα σύνορά της από τα τέλη Μαρτίου, με τους περίπου 5,7 εκατομμύρια κατοίκους να μην μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Έτσι, η λύση των πτήσεων χωρίς προορισμό προωθείται ως η πλέον ενδεδειγμένη, προκειμένου οι «εγκλωβισμένοι» κάτοικοι να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν, χωρίς να παραβιάσουν τα αυστηρά μέτρα του κορωνοϊού.  

Μάλιστα, τα επίμαχα σχέδια αποσκοπούν και στην τόνωση της κερδοφορίας του κλάδου, η οποία έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού. «Εξετάζουμε διάφορες πρωτοβουλίες» αρκέστηκε να δηλώσει στο CNBC η αεροπορική εταιρεία της Σιγκαπούρης. «Θα κάνουμε ανακοινώσεις την κατάλληλη στιγμή».

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − one =