αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πιο πετυχημένοι άνθρωποι δεν ανησυχούν τι ώρα θα ξυπνήσουν το πρωί. Αλλού είναι το «κλειδί»

Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι δεν ανησυχούν τι ώρα θα ξυπνήσουν το πρωί. Αλλού είναι το «κλειδί»

Ακούμε συνεχώς για πετυχημένους επιχειρηματίες που ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί. Και αυτό είναι ένα βασικό «συστατικό» για την επιτυχία τους. Ενώ το πρωινό ξύπνημα μπορεί να σε βοηθήσει στην δουλειά, υπάρχει και μια άλλη άποψη που υποστηρίζει το εντελώς αντίθετο.

«Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι δεν ανησυχούν τι ώρα θα ξυπνήσουν το πρωί. Ξυπνούν και δουλεύουν στο πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς», έγραψε στο Twitter o καθηγητής στο κορυφαίο business school Wharton και best seller συγγραφέας, Adam Grant.

Τα δεδομένα είναι απλά: Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Τα δεδομένα που μοιάζουν σωστά για τους πρωινού τύπους, μπορεί να μην δουλεύουν για εσένα που είσαι βραδινός τύπος. Και το αντίστροφο.

Όπως λένε πολλοί business γκουρού, δεν έχει σημασία το πότε δουλεύεις. Αλλά το τι αποτελέσματα φέρνεις κατά τις ώρες που δουλεύεις. Δεν έχει σημασία να ξυπνάς κάθε ημέρα στα χαράματα, απλά και μόνο επειδή το κάνει ο Tim Cook. Μπορεί να μην ταιριάζει σε εσένα αυτό το πρόγραμμα.

Από την άλλη μεριά, αν μπορείς να ξυπνάς νωρίς, μη σκέφτεσαι φίλους και συγγενείς που δουλεύουν πιο αργά. Απλά ξύπνα. Τις πρωινές ώρες θα έχεις λιγότερους αντιπερισπασμούς. Και επίσης όσο πιο νωρίς ξυπνάει κάποιος, τόσο πιο «μεγάλη» ημέρα έχει μπροστά του.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι δική σου. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να δουλέψεις 8 ώρες μέσα σε ένα 24ωρο, αποφάσισε το πότε θα το κάνεις. Ειδικά αν τρέχεις ένα δικό σου project, μπορείς να είσαι πολύ πιο ευέλικτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =