αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι που γνωρίζω πιστεύουν στον εαυτό τους, σχεδόν σε σημείο αυταπάτης. Αλλά…»

«Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι που γνωρίζω πιστεύουν στον εαυτό τους, σχεδόν σε σημείο αυταπάτης. Αλλά…»

Στα 20s του, ο Sam Altman ζούσε στην Silicon Valley και πούλησε την startup που είχε φτιάξει, προς 43,3 εκατ. δολάρια. Από τότε καταγράφει την δική του πετυχημένη διαδρομή στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Σήμερα, είναι partner του διάσημου incubator, Y Combinator, ο οποίος έχει βγάλει startups όπως η Airbnb και το Dropbox. Εταιρίες που τώρα κοστίζουν δισεκατομμύρια.

Ο Sam Altman σε blog post του με τίτλο How To Be Successful, εξηγεί το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην «εκτόξευση».

Όπως εξηγεί, πρέπει να προσπαθείς να βρεις λύσεις σε προβλήματα που μοιάζουν άλυτα. Να προσπαθήσεις ξανά και ξανά.

Και να πιστεύεις στον εαυτό σου. «Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι που γνωρίζω πιστεύουν στον εαυτό τους, σχεδόν σε σημείο αυταπάτης», σημειώνει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, είναι δύσκολο να του επιτρέψεις να παράξει σπουδαίες ιδέες για το μέλλον.

Με την εμπειρία του τώρα βέβαια, ο Altman εξηγεί: «Η αυτοπεποίθηση πρέπει να είναι ισορροπημένη με την αυτογνωσία. Μισούσα κάθε είδους κριτική και την απέφευγα. Τώρα προσπαθώ πάντα να ακούω το κάθε τι με την παραδοχή ότι είναι αλήθεια, και στη συνέχεια να αποφασίσω αν θέλω να ενεργήσω επ’ αυτού ή όχι. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι σκληρή και συχνά οδυνηρή, αλλά είναι αυτό που χωρίζει την αυτοπεποίθηση από την αυταπάτη».

Να είσαι επίμονος. Όπως εξηγεί ο Altman οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσπαθούν καν να αλλάξουν τα πράγματα που βλέπουν γύρω τους. Τα δέχονται όπως είναι. Αλλά αυτοί που τα καταφέρνουν τελικά, είναι αυτοί που προσπαθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =