αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι ποτέ δεν σπαταλούν την ενέργεια τους σε αυτά τα 4 πράγματα

Οι πετυχημένοι άνθρωποι ποτέ δεν σπαταλούν την ενέργεια τους σε αυτά τα 4 πράγματα

Το πως ξοδεύεις την ενέργεια σου, καθορίζει την ποιότητα της ζωής σου. Αν οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα κοινό στοιχείο, αυτό είναι το εξής: Δεν σπαταλούν τον χρόνο τους για κάτι που δεν έχει ουσία. Για κάτι που δεν τους φέρνει πιο κοντά στους στόχους τους.

Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσουμε για απλές καθημερινές συνήθειες όπως το πρωινό ξύπνημα ή το τσεκάρισμα των emails. Θα δούμε λίγο βαθύτερα πράγματα, τα οποία κάνουν τη διαφορά αν καταφέρεις να τα αποφύγεις. Το αμερικανικό Goalcast παραθέτει 4 πράγματα στα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν την ενέργεια τους. Εσύ το κάνεις;

1# Δεν κρατούν μνησικακίες. Ο Elon Musk έχει πει ότι «η ζωή είναι πολύ μικρή για μακροχρόνιες μνησικακίες». Ενώ είναι δύσκολο να αφήσεις πίσω κάτι που μόλις επηρέασε αρνητικά τη ζωή σου, όσο περισσότερο το γυρνά στο μυαλό σου, τόσο περισσότερη ενέργεια κλέβει από αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά.

2# Think small #not. Την ώρα που οι άλλοι ασχολούνται με λεπτομέρειες και δεν μπορούν να βρουν μια καινοτόμο λύση, κάνε την κίνηση σου. Σκέψου «έξω από το κουτί». Δεν την μεγάλη εικόνα και ξεχώρισε από την μάζα.

3# Δεν κατηγορούν τους άλλους. Μην σπαταλάς χρόνο για να γκρινιάξεις ή για να κατηγορήσεις τους άλλους. Ο γνωστός businessman, Tony Robbins, έχει πει ότι οι πραγματικοί leaders σπαταλούν το 5% του χρόνους τους για το πρόβλημα, και το 95% του χρόνους τους για την λύση του προβλήματος.

4# Δεν μένουν μέσα στην ζώνη άνεσης τους. Είναι αλήθεια ότι συνήθως μας αρέσει να μένουμε μέσα στην ζώνη άνεσης μας. Νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι όμως επίσης δεδομένο, ότι οι μεγάλες ευκαιρίες βρίσκονται εκεί έξω. Μην σπαταλάς χρόνο μένοντας μέσα στην ζώνη άνεσης σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =