αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν ποτέ την ενέργεια τους σε αυτά τα 5 πράγματα

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν ποτέ την ενέργεια τους σε αυτά τα 5 πράγματα

Ζούμε σε μία απρόβλεπτη εποχή. Και αν θες να κινηθείς σωστά μέσα σε αυτό το τοπίο, πρέπει να έχεις εστίαση και προτεραιότητες. Δεν πρέπει να παρασύρεσαι… από το κύμα.

Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν την ενέργειά τους σε ορισμένα πράγματα στα οποία πολλοί από εμάς αναλωνόμαστε συχνά. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 5 από αυτά.

1) Δεν ψάχνουν την τελειότητα

Η τελειότητα είναι μια ψευδαίσθηση, ωστόσο πολλοί από εμάς την κυνηγάμε ακατάπαυστα. Γι’ αυτό έχουμε αυτή την έντονη επιθυμία να ελέγχουμε τα πάντα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι αν πετύχουμε αυτό το ένα πράγμα τέλεια, τελικά θα είμαστε επιτυχημένοι ή ευτυχισμένοι.

Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αυτό είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Γιατί η τελειότητα είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Βάλε στόχους και ξεκίνα να δουλεύεις για αυτούς. Δες την μεγάλη εικόνα. Α, και άσε χώρο για λάθη, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη. Θυμήσου και το άρθρο: 5 κακές συνήθειες που έχουν οι τελειομανείς.

2) Δεν περιμένουν για την «τέλεια» στιγμή

Μοιάζει σαν συνέχεια του παραπάνω point. Η «τέλεια» στιγμή – όλοι την περιμέναμε. Η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να γράψετε ένα βιβλίο ή να κάνετε αυτό το ταξίδι που τόσο θέλατε.

Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Ενώ η επιτυχία εξαρτάται λίγο από την τύχη και το χρονοδιάγραμμα, η ζωή δεν λειτουργεί πάντα έτσι. Δεν θα ξέρετε πάντα την κατάλληλη στιγμή για όλα. Και αν συνεχίσεις να περιμένεις να έρθει… μπορεί να περιμένεις για πάντα!

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει, «Μην περιμένετε την τέλεια στιγμή. Αξιοποιήστε τη στιγμή και κάντε το τέλειο!»

Αυτό ακριβώς έκανε ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos. Είχε αυτή την ιδέα για ένα online κατάστημα που πουλά τα πάντα, αλλά εκείνη την εποχή, το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν ήταν ακόμα trend. Αλλά προχώρησε, παράτησε την πρωινή δουλειά του και ξεκίνησε την Amazon από το γκαράζ του. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, και είναι πλέον ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο!

3) Δεν προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους πάντες

Το έχουμε ξανά πει: Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ευγενικοί και συμπονετικοί. Ωστόσο, πάντα πρέπει να βάζουμε τα όριά μας. Πρέπει να νοιαζόμαστε για τους άλλους ανθρώπους, αλλά να μη φτάνουμε στο σημείο που απειλείται η δική μας ευτυχία.

Μερικοί άνθρωποι βλέπουν την καλοσύνη και την ευγένεια ως αδυναμία, και βρίσκουν έτσι την δίοδο για να πάρουν ό,τι μπορούν από εσένα.

Για να πετύχετε, πρέπει να είστε εντάξει με την ιδέα ότι δεν θα συμφωνήσουν όλοι μαζί σας ή δεν θα σας συμπαθήσουν. Αυτό θα σας ελευθερώσει για να γίνετε ο πραγματικός σας εαυτός και να ζήσετε μια ζωή που είναι πιστή στις αξίες και το όραμά σας.

4) Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους

Το παιχνίδι της σύγκρισης είναι ένα παιχνίδι που όλοι έχουμε παίξει κάποια στιγμή, αλλά ενώ είναι μια εντελώς φυσική τάση, πραγματικά κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου είναι αυτό που μετράει. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο πώς τα πάνε οι άλλοι, αλλά στη δική τους πρόοδο. Γιορτάζουν τις νίκες τους, μαθαίνουν από τις ήττες τους και προσπαθούν συνεχώς να είναι καλύτεροι από χθες. Αυτή η προσέγγιση τους εξοικονομεί ενέργεια και τους κρατά συγκεντρωμένους στην πορεία τους.

5) Ο φόβος της αλλαγής

Αυτό το συναίσθημα να μην ξέρεις τι θα συμβεί, να μην είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το διαχειριστείς… είναι πραγματικά άβολο. Το καταλαβαίνουμε απόλυτα.

Αλλά εδώ είναι ένα μικρό μυστικό που μπορείς να μάθεις από επιτυχημένους ανθρώπους: Δεν φοβούνται την αλλαγή. Την αγκαλιάζουν.

Όλα είναι θέμα οπτικής. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν την αλλαγή ως ευκαιρία, όχι ως απειλή. Ξέρουν ότι είναι η μόνη σταθερά στη ζωή και ότι ο μόνος τρόπος για να ευδοκιμήσουν είναι να προσαρμοστούν.

Πώς ακριβώς αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα; Λοιπόν, προετοιμάζονται, χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την αλλαγή και φροντίζουν να έχουν ένα εξαιρετικό σύστημα υποστήριξης.

Κυρίως, επιλέγουν το θάρρος, την ελπίδα και τη θετικότητα, όχι τον φόβο. Και αυτό είναι που τους κρατά μπροστά από την μάζα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =