αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι παρατηρητικοί άνθρωποι κοιτούν αυτά τα 5 πράγματα στους άλλους. Και παίρνουν χρήσιμες πληροφορίες

Οι παρατηρητικοί άνθρωποι κοιτούν αυτά τα 5 πράγματα στους άλλους. Και παίρνουν χρήσιμες πληροφορίες

Το να παρατηρείς τους άλλους είναι τέχνη. Δεν πρόκειται για κατασκοπεία ή να είσαι αδιάκριτος, αλλά για την παρατήρηση των λεπτών ενδείξεων που οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν.

Οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ‘συλλαμβάνουν’ αυτές τις λεπτομέρειες. Είναι αυτοί που μπορούν να διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές της συζήτησης, που αντιλαμβάνονται τις μικρότερες αλλαγές στη διάθεση και που φαίνεται να ξέρουν τι σκέφτεσαι πριν το κάνεις.

Το να είσαι πολύ παρατηρητικός είναι μια δεξιότητα που μπορεί να τελειοποιηθεί. Και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αυτά τα άτομα με οξυδέρκεια παρατηρούν σχεδόν πάντα στους άλλους.

1) Γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος μιλάει πολύ. Συχνά περισσότερο από τις λέξεις. Οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι είναι ειδικοί στην ανάγνωση αυτών των μη λεκτικών ενδείξεων. Θα παρατηρήσουν αν ταράζεστε, αν η στάση σας είναι χαλαρή ή τεταμένη, αν κάνετε οπτική επαφή ή την αποφεύγετε.

Αυτά τα μικρά σήματα μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τη διάθεσή σας, το επίπεδο αυτοπεποίθησής σας, ακόμη και την ειλικρίνειά σας.

Οι παρατηρητικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσουν καλύτερα τους άλλους και να πλοηγηθούν πιο αποτελεσματικά στις αλληλεπιδράσεις.

Δεν ακούν μόνο αυτό που λέτε, αλλά προσέχουν και πώς το λέτε. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι που ξεχωρίζει τους πολύ παρατηρητικούς ανθρώπους. Και είναι κάτι από το οποίο μπορούμε όλοι να μάθουμε, για να βελτιώσουμε τη δική μας κατανόηση των γύρω μας.

2) Μικρές αλλαγές

Εδώ είναι κάτι που κάνουν τα ιδιαίτερα παρατηρητικά άτομα – είναι σαν ζωντανοί ανιχνευτές αλλαγής που αναπνέουν. Εντοπίζουν τις πιο μικροσκοπικές αλλαγές που οι περισσότεροι από εμάς θα χάναμε.

Οι παρατηρητικοί άνθρωποι όπως η Σάρα είναι πάντα συντονισμένοι στις λεπτομέρειες που οι άλλοι παραβλέπουν. Αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν μερικές φορές να πουν πολλά για τη ζωή ενός ατόμου και τη συναισθηματική του κατάσταση. Είναι ένα από τα πολλά πράγματα που παρατηρούν οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι σχεδόν πάντα στους άλλους.

3) Δεξιότητες ακρόασης

Η ακρόαση είναι μια δεξιότητα που έχουν κατακτήσει πολύ οι παρατηρητικοί άνθρωποι. Δεν ακούν μόνο τις λέξεις που λέτε, αλλά παρατηρούν επίσης τον τόνο, τον ρυθμό της ομιλίας σας και τυχόν παύσεις ή δισταγμούς.

Αυτά τα άτομα καταλαβαίνουν ότι αυτό που μένει ανείπωτο έχει συχνά τόση σημασία με αυτό που λέγεται. Είναι προσεκτικοί τόσο στα λεκτικά όσο και στα μη λεκτικά σημάδια κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

Οι παρατηρητικοί άνθρωποι έχουν επίσης την ικανότητα να θυμούνται λεπτομέρειες από προηγούμενες συνομιλίες. Μπορεί να σας εκπλήξουν αναπολώντας κάτι που αναφέρατε παρελθοντικά πριν από εβδομάδες.

4) Συναισθηματική κατάσταση

Ένα από τα πιο βαθιά πράγματα που παρατηρούν οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι είναι η συναισθηματική κατάσταση των άλλων. Έχουν έντονο ‘μάτι’ για τα διακριτικά σημάδια της ευτυχίας, του άγχους, της δυσφορίας ή οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος.

Είναι κάτι περισσότερο από το να παρατηρείς αν κάποιος κλαίει ή γελάει. Οι παρατηρητικοί άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν πότε υπάρχει μια αλλαγή στη διάθεση, μια σπίθα ενθουσιασμού ή μια σκιά αμφιβολίας. Μπορούν να αισθανθούν πότε η ενέργεια κάποιου είναι φοβισμένη, ακόμα κι αν δείχνει ένα γενναίο πρόσωπο.

Αυτό το επίπεδο ενσυναίσθησης και κατανόησης τους επιτρέπει να προσφέρουν άνεση ή υποστήριξη όταν χρειάζεται περισσότερο. Μπορεί να είναι ένας ώμος για να στηριχτείτε σε δύσκολες στιγμές ή μπορούν να μοιραστούν τη χαρά των καλών στιγμών.

5) Ο τρόπος που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό πράγμα που παρατηρούν οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι είναι το πώς τα άτομα αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους. Μπορούν να δουν το επίπεδο σεβασμού ή αδιαφορίας που έχει ένα άτομο για τη δική του ευημερία.

Παρατηρούν αν μιλάτε ευγενικά για τον εαυτό σας ή εάν κάνετε πάντα αυτοκριτική. Μπορούν να πουν αν δίνετε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας ή αν παραμελείτε συνεχώς τις δικές σας ανάγκες.

Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας είναι συχνά μια αντανάκλαση της αυτοεκτίμησης μας. Οι παρατηρητικοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό και χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση για να οικοδομήσουν βαθύτερες, πιο ενσυναίσθητες σχέσεις.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =