αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι «Παρασκευές από το σπίτι» είναι η νέα τάση σε πολλές εταιρίες

Οι «Παρασκευές από το σπίτι» είναι η νέα τάση σε πολλές εταιρίες

Η Hannah Kristin, 25 ετών, ξεκίνησε την καριέρα της remote μετά την αποφοίτησή της το 2020. Τώρα, πηγαίνει στο γραφείο της στο Σικάγο από Δευτέρα έως Πέμπτη — αλλά ποτέ την Παρασκευή. Είναι… ιερό.

«Μου αρέσει πραγματικά να πηγαίνω στο γραφείο μου από Δευτέρα έως Πέμπτη», λέει η ίδια στο Business Insider και συνεχίζει: «Νομίζω ότι στην ηλικία μου είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι στο γραφείο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνεις φίλους».

Αλλά η ευελιξία της εργασίας από το σπίτι τις Παρασκευές, είναι ένα καλό αντίβαρο στη φασαρία της εργασίας στο γραφείο.

«Το να μπορώ να είμαι remote είναι κάτι που εκτιμώ τόσο πολύ για αυτή την μία ημέρα», λέει.

Οι «Παρασκευές από το σπίτι», αποτελούν μια νέα ανερχόμενη μόδα για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Survey of Working Arrangements and Attitudes.

Αυτό όμως δεν αποτελεί καλό νέο… για όλες τις επιχειρήσεις. Τα εμπορικά κέντρα π.χ. που βασίζονται στη μεσημεριανή κίνηση από υπαλλήλους έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν το ωράριό τους, να μειώσουν το προσωπικό και σε ορισμένες περιπτώσεις να κλείσουν εντελώς.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας στα Starbucks, Sweetgreen και Panera Bread, σύμφωνα με την Placer.ai, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι πηγαίνουν συχνότερα για μεσημεριανό γεύμα ή καφέ έξω, εργάζονται σε καφετέριες ή σχολάνε νωρίτερα από την εργασία τους τις Παρασκευές.

Πράγματι, είτε οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στο γραφείο την Παρασκευή είτε όχι, αποχωρούν περίπου στις 4 μ.μ. εκείνη την ημέρα, σε σύγκριση με τις 5 μ.μ. τις Δευτέρες έως τις Πέμπτες, σύμφωνα με μια ανάλυση της ActivTrak σε 75.000 εργαζόμενους.

Αυτή είναι μια μετατόπιση από την εποχή πριν την πανδημία, όπου κάθε μέρα «ήταν λίγο πολύ η ίδια», δήλωσε στο Business Insider ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Stanford και κορυφαίος ερευνητής του Working From Home, Nicholas Bloom. «Από το 2021 και μετά, άρχισε να γίνεται η ημέρα εργασίας από το σπίτι. Ως αποτέλεσμα, το βράδυ της Πέμπτης είναι η νέα Παρασκευή, η νύχτα για να πάτε για ποτό με τους συναδέλφους», δήλωσε ο Bloom.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =