αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Ολλανδοί που επενδύουν στην Ελλάδα και θέλουν να εξαγοράσουν τη Δωδώνη

Οι Ολλανδοί που επενδύουν στην Ελλάδα και θέλουν να εξαγοράσουν τη Δωδώνη

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα συνεχίζει να δίνει η ολλανδική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία FrieslandCampina καθώς μετά από την αρχική επένδυση στην γραμμή γιαουρτιού το 2004 και την μεταφοράς από την Γερμανία γραμμής παραγωγής γάλακτος το 2011, το 2019 σηματοδοτείται από επένδυση επέκτασης του Πρότυπου Εργοστασίου ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ μέσω της οποίας αυξάνεται η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 50%. Οι εργασίες οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο αφορούν στην επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.

Η επένδυση κρίθηκε απαραίτητη καθώς το εργοστάσιο λειτουργεί στα όρια του, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Η συνολική ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σήμερα στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων. Το εργοστάσιο παράγει τα γάλατα υψηλής θερμικής επεξεργασίας ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOYkid, Noulac, NOYΝOY CalciPlus, Choice, τις κρέμες γάλακτος NOYNOY και τη σειρά γιαουρτιών NOYNOY σε ποικίλες συσκευασίες και αποτελεί περιφερειακό κέντρο διανομής της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.

Με αφορμή την επένδυση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε μεταξύ των άλλων : «Το 2019 αποτελεί μία χρονιά – ορόσημο για την FrieslandCampina Hellas καθώς το αγαπημένο μας ΝΟΥΝΟΥ κλείνει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα.Σε όλη μας την πορεία επενδύουμε σταθερά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, φροντίζοντας να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές μας. Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γενιές και γενιές Ελλήνων».

Επέκταση στην φέτα μέσω εξαγοράς

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο εργοστάσιο της Πάτρας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαγγιώρος ανέφερε ότι η FrieslandCampina δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον της για δραστηριοποιήση της στην αγορά της φέτας, κυρίως με στόχο τις εξαγωγές. Στην συγκεκριμένη αγορά τόνισε ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μέσω εξαγοράς. Μάλιστα ανέφερε ότι πρόσφατα στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις με την διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη οι οποίες όμως δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ο κ. Μαγγιώρος ανέφερε ότι από την πλευρά της FrieslandCampina το ενδιαφέρον για απόκτηση της γιαννιώτικης γαλακτοβιομηχανίας παραμένει ζωντανό “αλλά όπως και στο ταγκό, χρειάζεται δύο για να χορέψεις”.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την ΔΕΛΤΑ, την οποία χαρακτήρισε ειδική περίπτωση καθώς εάν και όταν πιθανόν τεθεί θέμα πώλησης η FrieslandCampina θα δηλώσει παρόν αποκλειστικά για το “κομμάτι” του γαλακτοκομικού τομέα.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + eleven =