αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι νέες ναυαρχίδες είναι εδώ: Η Samsung παρουσίασε το Galaxy S9 και το S9 Plus (BINTEO)

Οι νέες ναυαρχίδες είναι εδώ: Η Samsung παρουσίασε το Galaxy S9 και το S9 Plus (BINTEO)

Η Samsung, στα πλαίσια του Mobile World Congress 2018 (το οποίο ξεκινάει επίσημα αύριο Δευτέρα) και της εκδήλωσής της Galaxy Unpacked 2018 παρουσίασε τις νέες συσκευές – ναυαρχίδες της Galaxy S9 και Galaxy S9+.

Το σύνθημα του event ήταν το Do what you can’t.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας τόνισαν πολλές φορές πως στη Samsung βρίσκονται σχεδιαστές, μηχανικοί και άνθρωποι που θέλουν να καινοτομήσουν. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, στοχεύουν συνεχώς στην πραγματοποίηση όλων αυτών που «δεν γίνονται».

Όπως διαβάζουμε στο Tecky.eu, το event εξελίχθηκε γρήγορα, με γρήγορες εναλλαγές, ενώ τα οπτικά εφέ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μίας μετα-μοντέρνας ατμόσφαιρας, ομολογουμένως επιτυχημένα.

Σημαντικό μέρος της παρουσίασης αποτέλεσε η νέα κάμερα και οι δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης που διαθέτει, αλλά και η επίδειξη της super slow-mo λήψης, αν και οι υπεύθυνοι «ξέχασαν» να μας αναφέρουν πως τα 960 fps αφορούν την HD λήψη (720p).

Βέβαια, η live παρουσίαση της slow-mo λήψης του νερού που έπεφτε στο ποτήρι, ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Ως προς το σχεδιασμό των νέων συσκευών, αυτός παραμένει σχεδόν ίδιος, με μοναδική σημαντική τροποποίηση την αλλαγή της θέσης του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σύστημα κάμερας διπλού διαφράγματος

Η Samsung για τη δημιουργία της νέας κάμερας των συσκευών S9 και S9+ εμπνεύστηκε από τις κόρες των ματιών μας. Όταν στο μάτι μας πέφτει δυνατό φως, η κόρη συστέλλεται. Αντιθέτως, στο σκοτάδι η κόρη του ματιού μας διαστέλλεται, προκειμένου να το διαπεράσει περισσότερο φως.

Η προσθήκη λοιπόν της νέας κάμερας με μεταβλητό άνοιγμα διαφράγματος θα δίνει τη δυνατότητα στο νέο επεξεργαστή σήματος να «αποφασίζει», ανάλογα από την ένταση του φωτός, με ποια από τις δύο διαθέσιμες τιμές διαφράγματος θα προκύπτει η καλύτερη λήψη.

Στο σκοτάδι, χρησιμοποιείται η τιμή διαφράγματος F1,5, ενώ στο φως της ημέρας, ο φακός μεταβαίνει σε λειτουργία F2,4 για περισσότερη ευκρίνεια στις φωτογραφίες μας.

Οι δύο συσκευές θα μπορούν να συλλάβουν super slow-mo video στα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε ανάλυση 720p. Με το automatic mode detection επιλέγεται αυτόματα το μέρος του κλιπ που θα εφαρμοστεί το εφέ της αργής κίνησης.

Διπλή κάμερα στο Galaxy S9+

Το Galaxy S9+ φέρει οπίσθιο σύστημα κάμερας δύο φακών, οι οποίοι διαθέτουν Oπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας (OIS). Το σύστημα διπλού διαφράγματος έχει τοποθετηθεί στον ευρυγώνιο φακό.

Οι χρήστες φυσικά θα μπορούν να λαμβάνουν στιγμιότυπα πορτρέτου, ακόμα και μετά τη λήψη των αρχικών φωτογραφιών.

Όπως σημειώνει το Unboxholics.com, oι επίσημες τιμές λιανικής στην Ελλάδα διαμορφώνονται τα €879 για το Galaxy S9 και στα €979 για το Galaxy S9+.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + five =