αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι μάστερ της επικοινωνίας έχουν αυτά τα 5 χαρακτηριστικά. Και μπορείς να τα αντιγράψεις

Οι μάστερ της επικοινωνίας έχουν αυτά τα 5 χαρακτηριστικά. Και μπορείς να τα αντιγράψεις

Τελικά, υπάρχει το «μυστικό της επιτυχίας» στην εποχή μας; Ενώ η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη, φαίνεται ότι υπάρχει ένα στοιχείο που -τουλάχιστον- μπορεί να σε ωθήσει προς τον σωστό δρόμο. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Και όταν την συμβουλή την δίνει ο διάσημος επενδυτής και επιχειρηματίας, Warren Buffett, αποκτά άλλη βαρύτητα. Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, ο γνωστός businessman ρωτήθηκε για το ποια θα ήταν η μία συμβουλή που θα έδινε στους νέους 21-22 ετών. Και εκείνος απάντησε πολύ συγκεκριμένα.

«Επενδύστε στον εαυτό σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνετε 50% πιο πλούσιοι από ότι είστε τώρα, είναι να ‘ακονίσετε’ τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας», λέει ο Buffett.

Και εξηγεί ότι αναφέρεται τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά, δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες σου. Ακόμα κι αν είσαι το δυνατότερο μυαλό. Το κομβικό εδώ είναι να μεταδόσεις αυτά που θέλεις στους άλλους.

Αλλά τι κάνει την διαφορά ανάμεσα στους μάστερ της επικοινωνίας και σε αυτούς που δεν είναι καλοί σε αυτό το κομμάτι; Εδώ είναι 5 χαρακτηριστικά που έχουν όσοι είναι καλοί στην επικοινωνία. Και μπορείς να τα αντιγράψεις.

1) Ενεργή ακρόαση

Ένας μάστερ της επικοινωνίας, ακούει πραγματικά όταν κάποιος μιλάει, επεξεργάζεται αυτό που λέει και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κατανοήσει το πλήρες νόημα.

Κάνει ερωτήσεις εάν δεν καταλαβαίνει και κάνει τα πάντα για να συμπάσχει και να ‘συνδεθεί’ με το άλλο άτομο.

«Ο συνομιλητής σας θα είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσει να μοιράζεται πράγματα αν νιώθει ότι προσέχετε όλα αυτά που ειπώθηκαν», εξηγεί η ψυχολόγος Randi Gunther, PhD. «Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο το παρόν, αλλά οτιδήποτε μπορεί επίσης να αναφέρεται στο παρελθόν».

2) Είναι σαφής και συνοπτικός

Το επόμενο χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου που είναι εξαιρετικός στην επικοινωνία, είναι ότι επικοινωνεί καθαρά και συνοπτικά.

Λέει αυτό που εννοεί και εννοεί αυτό που λέει. Χειρίζεται τα άβολα θέματα με χάρη και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να αποφύγει την ασάφεια και να εξασφαλίσει ότι το μήνυμά του γίνεται εύκολα κατανοητό από όλα τα μέρη.

Όταν οι άνθρωποι δεν τον καταλαβαίνουν, εξηγεί υπομονετικά και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μεταδοθεί η άποψή του.

3) Υψηλό EQ

Ο άνθρωπος που είναι ένας εξαιρετικός στην επικοινωνία, τείνει να είναι πολύ συναισθηματικά έξυπνος.

Τα επίπεδα της συναισθηματικής του νοημοσύνης (EQ) είναι εξαιρετικά αυξημένα. Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

4) Ανταπόκριση σε νέες πληροφορίες

Προσαρμόζεται σε νέες πληροφορίες που λαμβάνει στη διαδρομή- και είναι σε θέση να ενσωματώνει γρήγορα αλλαγές και updates.

Αντί να επιμένει ότι… έχει δίκιο, είναι σε θέση να αφήσει το ‘εγώ’ του να έρθει σε δεύτερη μοίρα και να εξετάσει νέες πληροφορίες ή αντιφάσεις με τη δική του άποψη ή δηλώσεις.

Αυτό συνδέεται επίσης με την ικανότητά του να αλλάζει τον τρόπο που μιλά και τον τρόπο επικοινωνίας του ανάλογα με το πλαίσιο: Μπορεί να προσαρμόσει το στυλ επικοινωνίας του ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικά κοινά και περιβάλλοντα, καθιστώντας τον αποτελεσματικό σε διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές καταστάσεις.

5) Εποικοδομητική κριτική και ανατροφοδότηση

Ένα τέτοιο άτομο παρέχει εποικοδομητική ανατροφοδότηση και κριτική- και την δέχεται επίσης. Δίνει πληροφορίες που είναι συγκεκριμένες, λειτουργικές και παρέχονται με υποστηρικτικό τρόπο, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη και τη βελτίωση.

Αποδεχόμενος την ανατροφοδότηση με αυτοπεποίθηση και εκτίμηση, και δίνοντάς τα με σεβασμό και προσοχή, χτίζει μια φήμη ως άτομο με ειλικρίνεια και αμεσότητα.

Όταν επαινεί τη δουλειά κάποιου, ξέρουν οι άλλοι ότι είναι αλήθεια. Όταν επικρίνει για κάτι, οι άλλοι ξέρουν ότι υπάρχουν πραγματικά πράγματα για να δουλέψουν.

Είναι σε θέση να κάνει κριτική χωρίς να το κάνει προσωπικό ζήτημα, και με ενθάρρυνση για ανάπτυξη και πρόοδο αντί να μειώνει το ηθικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − three =