αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι λόγοι για τους οποίους το Bitcoin «εκτοξεύτηκε» τους τελευταίους μήνες

Οι λόγοι για τους οποίους το Bitcoin «εκτοξεύτηκε» τους τελευταίους μήνες

Το Bitcoin ξεπέρασε σε απόδοση τις μετοχές, τα ομόλογα και το χρυσό το πρώτο εξάμηνο του 2017. Οι μετοχές τoυ Bitcoin Investment Trust έχουν εκτοξευτεί 220,59%, ενώ στο ίδιο διάστημα οι μετοχές του S&P 500 και του SPDR Gold αυξήθηκαν σε μονοψήφιο ποσοστό. Και οι τρεις επενδύσεις υπεραπέδωσαν έναντι του iShares 20+Year Treasury Bond, το οποίο κατέγραψε ήπια απόδοση 6,13%.

Οι μετοχές, τα ομόλογα και το bitcoin στο πρώτο εξάμηνο του 2017

Fund YTD Performance
SPDR Gold Shares (GLD) +7.68%
Bitcoin Investment Trust Shares (GBTC) +220.59
SPDR S&P500 (SPY) +8.17
iShares 20+ Year Treasury Bond (TLT) +6.13

Μετοχές, Ομόλογα και Bitcoin το 2016

Fund YTD Performance
SPDR Gold Shares (GLD) 8.53%
Bitcoin Investment Trust Shares (GBTC) +153.09
SPDR S&P500 (SPY) +9.77
iShares 20+ Year Treasury Bond (TLT) -1.48

Όπως σημειώνει το Forbes, οι διογκούμενες ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και τις αντισυμβατικές νομισματικές πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας είναι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από το ράλι του Bitcoin.

Έπειτα υπάρχει και η επιστροφή της παλαιάς δημοσιονομικής χαλάρωσης και των τεράστιων δημοσιονομικών ελλειμμάτων που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, γεγονός που υπονομεύει την πίστη στα εθνικά νομίσματα. Ο κλονισμός της εμπιστοσύνης του κοινού έχει προκληθεί επίσης από τις προσπάθειες ορισμένων εθνικών κυβερνήσεων να χειραγωγήσουν τα νομίσματά τους, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Ινδίας και της Βενεζουέλας.

Προφανώς, η συνεχιζόμενη άνοδος του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων έχει τα στοιχεία μιας φούσκας. Είναι ένα εξωτικό περιουσιακό στοιχείο που συνοδεύεται από μεγάλα πλεονεκτήματα -είναι καλύτερο μέσο αντιστάθμισης έναντι των παγκόσμιων αβεβαιοτήτων από ό,τι παραδοσιακά καταφύγια όπως ο χρυσός αλλά και βολικό μέσο πληρωμής ανά τον κόσμο. Και με περιορισμένη προσφορά -21 εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει ο επενδυτικός ενθουσιασμός. Όλο και περισσότεροι επενδυτές εξοικειώνονται με το ψηφιακό νόμισμα και μπορούν να χρησιμοποιήσουν επενδυτικά τραστ όπως το GBTC για να συμμετάσχουν άνετα στην αγορά.

Οι επενδυτές που ασχολούνται χρόνια με την Wall Street γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν η ρευστότητα περιορίζεται και οι επενδυτικές υποσχέσεις δεν πληρούνται, οι φούσκες και οι μανίες φτάνουν στο τέλος τους. Τα εκατομμύρια που κερδήθηκαν χάνονται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι έγιναν. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μεγάλο επενδυτικό σκάνδαλο που θα παγώσει τον ενθουσιασμό για το ψηφιακό νόμισμα ή ένα μεγάλο άλμα στα επιτόκια που θα διακόψει τον αέρα που τροφοδοτεί αυτή τη φούσκα και πολλές άλλες στη Wall Street.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =