αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Ιταλοί που έρχονται στην Ελλάδα και θέλουν να «χτυπήσουν» τα Jumbo (ΦΩΤΟ)

Οι Ιταλοί που έρχονται στην Ελλάδα και θέλουν να «χτυπήσουν» τα Jumbo (ΦΩΤΟ)

Μερίδιο από την αγορά των παιχνιδιών η οποία κινείται σταθερά στα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ θα διεκδικήσει από τον ηγέτης της (Jumbo) αλλά και τους άλλους παίκτες η ιταλική Toys Center η οποία θα ανοίξει τους επόμενους μήνες το πρώτο της κατάστημα στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει το Economy365.gr, συγκεκριμένα το κατάστημα θα ανοίξει στην επέκταση που πραγματοποιεί η Reds στο εμπορικό πάρκο Smart Park όπου ήδη έχει παρουσία η Jumbo. To κατάστημα της Toys Center το οποίο θα έχει συνολική επιφάνεια 800 τ.μ. έρχεται στην Ελλάδα από την Prenatal που αποτελεί και την ναυαρχίδα του ομώνυμου ομίλου.

Leader στην Ιταλία

Τα Toys Center ξεκίνησαν την πορεία τους στην δεκαετία του ‘90 και σήμερα διαθέτουν 126 καταστήματα (συνολικής επιφάνειας 156.750 τ.μ.) σε όλη την Ιταλία και απασχολούν πάνω από 1700 εργαζόμενους. Οι πωλήσεις της αλυσίδας για το 2018 διαμορφώθηκαν σε 395 εκατ. ευρώ.

Διαθέτει ηγετική θέση στην ιταλική αγορά με μερίδιο της τάξης του 27,9% ενώ σε ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων της λειτουργεί ως shop in shop η φίρμα βρεφικών ειδών Bimbo Store.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ελληνική αγορά παιχνιδιού το 50% κατέχουν οι Jumbo και Μουστάκας ενώ στην τρίτη θέση έχει σκαρφαλώσει η Public και ακολουθούν μικρότεροι παίκτες. Ενδιαφέρον έχει ότι η Jumbo, που μόνο στην Ελλάδα οι πωλήσεις της αγγίζουν το μισό δισ., ο τομέας του παιχνιδιού αποτελεί σήμερα μόλις το 22% των συνολικών της πωλήσεων όταν πριν από πέντε χρόνια ήταν στο 30%.

Αποτέλεσμα εικόνας για Toys Center

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =