αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Ισραηλινές startups δεν βρίσκουν εξειδικευμένο προσωπικό. Και αποβιβάζονται… στο Ντουμπάι

Οι Ισραηλινές startups δεν βρίσκουν εξειδικευμένο προσωπικό. Και αποβιβάζονται… στο Ντουμπάι

Οι ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό δεν έχουν αφήσει απρόσβλητες ούτε τις επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής, όπως συμβαίνει σε εκείνες του κλάδου υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ. Μία εξ αυτών, όπως αναφέρει σχετικά σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, είναι η Rapyd, η οποία δραστηριοποιείται στις ψηφιακές πληρωμές. Είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη και αποφάσισε, για να αντιμετωπίσει το προαναφερθέν πρόβλημα των ελλείψεων, να ανοίξει γραφείο και στο Ντουμπάι για να προσελκύσει ξένους και με προσόντα εργαζομένους. Από τις αρχές της χρονιάς μέχρι σήμερα η ισραηλινή επιχείρηση έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει σε δύο κύκλους χρηματοδότησης κεφάλαια 300 εκατ. δολαρίων την κάθε φορά. Αυτήν την εβδομάδα εγκαινίασε μια μεγάλη προωθητική εκστρατεία, ώστε να στοχεύσει σε ανθρώπους οι οποίοι δημιουργούν κώδικες, έχουν έδρα τη νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι πρόθυμοι να μετακινηθούν στο Ντουμπάι, χρηματοπιστωτικό κόμβο της Μέσης Ανατολής. Εκεί το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλότερο και δεν προβλέπεται φόρος εισοδήματος. Και αυτό είναι μια εναλλακτική λύση, η οποία ίσως να αποδεικνύεται ολοένα και ελκυστικότερη για άλλες ισραηλινές νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν να διερευνήσουν τις δυνατότητες εξεύρεσης προσωπικού σε μια αγορά όπου οι θέσεις εργασίας υπερσκελίζουν κατά πολύ τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Στο Ισραήλ έχουν ήδη διοχετευθεί γενναιόδωρες επενδύσεις στο πεδίο των startups υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες από τις αρχές της χρονιάς έχουν ανέλθει σε 25 δισ. δολάρια, αγγίζοντας πραγματικά επίπεδα ρεκόρ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Rapyd, Αρίκ Στίλμαν, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι σχεδιάζει να απασχολεί περί τα 100 άτομα στο νέο παράρτημα εκτός Ισραήλ μέσα σε ορίζοντα 18 μηνών. Εν τω μεταξύ, είναι ενδιαφέρον πως ήδη περίπου δέκα ισραηλινές νεοφυείς μονάδες έχουν ζητήσει τη συμβουλή του για το πώς μπορούν και αυτές να ανοίξουν γραφεία στο Ντουμπάι. «Δεν θα είμαστε οι μόνοι», παρατηρεί ο κ. Στίλμαν. «Μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες θα διαπιστώσουμε ότι εδώ στο Ντουμπάι θα ανοίξουν γραφεία πολλές ισραηλινές εταιρείες».

Η κινητικότητα στο Ντουμπάι έρχεται να συσχετισθεί με την πρόσκληση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στα οποία ανήκει και το πρώτο. Τα ΗΑΕ απευθύνονται προς εργαζομένους από όλο τον κόσμο, παρέχοντάς τους μια νέα βίζα τηλεργασίας και τη δυνατότητα να διαμείνουν στα εδάφη τους επί μακρόν υπό τον όρο ότι ασχολούνται με τη δημιουργία κωδίκων. Το 2021 συνήφθη μια σημαντική συμφωνία για την εδραίωση διπλωματικών δεσμών ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Ισραήλ, οπότε οι εταιρείες του τελευταίου μπορούν να επωφεληθούν από τις παροχές με τη μετεγκατάστασή τους στο Ντουμπάι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + seventeen =