αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι ιδέες δεν γεννιούνται ολοκληρωμένες. Γίνονται ξεκάθαρες μόνο όταν δουλέψεις πάνω σε αυτές. Πρέπει απλά να ξεκινήσεις»

«Οι ιδέες δεν γεννιούνται ολοκληρωμένες. Γίνονται ξεκάθαρες μόνο όταν δουλέψεις πάνω σε αυτές. Πρέπει απλά να ξεκινήσεις»

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι οι καταπληκτικές και καινοτόμες ιδέες έρχονται ξαφνικά, μέσα σε μια στιγμή. Διαφορετική άποψη έχει ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg. Ο οποίος θεωρεί ότι δεν πρέπει να περιμένεις την «λαμπρή ιδέα» για να ξεκινήσεις κάτι. Δεν γίνεται να τα γνωρίζεις όλα από την αρχή και να στίσεις κάτι τέλειο.

«Οι ταινίες και η ποπ κουλτούρα κάνουν λάθος σε αυτό. Η “ιδέα που προκύπτει σε μια στιγμή”, είναι ένα επικίνδυνο ψέμα», είπε μεταξύ άλλων ο Zuckerberg στην πρόσφατη ομιλία του στο Χάρβαρντ.

Και εξήγησε ότι αυτή η λογική, «μας κάνει να νιώθουμε ανεπαρκείς, αφού δεν έχουμε τη δική μας τέτοια ιδέα. Εμποδίζει τους ανθρώπους που έχουν σπόρους καλών ιδέα, να ξεκινήσουν». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δική του περίπτωση με το Facebook. Εξηγόντας χαρακτηριστικά: «Αν έπρεπε να ξέρω τα πάντα σχετικά με τη διασύνδεση των ανθρώπων πριν ξεκινήσω, δεν θα είχα ξεκινήσει το Facebook». Εννούντας ουσιαστικά, ότι δεν ήταν παντογνώστης από την ημέρα που ξεκίνησε. Όμως δημιούργησε την πλατφόρμα του και μάθαινε πράγματα στην πορεία.

«Οι ιδέες δεν γεννιούνται ολοκληρωμένες. Γίνονται ξεκάθαρες μόνο όταν δουλέψεις πάνω σε αυτές. Πρέπει απλά να ξεκινήσεις» τόνισε ο ίδιος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Mark Zuckerberg ξεκίνησε το FB ως φοιτητής στο Χάρβαρντ. Και σε καμία περίπτωση τότε, δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − fifteen =