αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι ΗΠΑ «σφίγγουν» κι άλλο το ζωνάρι γύρω από τη Huawei- Αυστηρότερα μέτρα ενόψει

Οι ΗΠΑ «σφίγγουν» κι άλλο το ζωνάρι γύρω από τη Huawei- Αυστηρότερα μέτρα ενόψει

Η Huawei αποκλείστηκε από την Αμερική πριν περίπου 9 μήνες ωστόσο φαίνεται πως αυτό ήταν μόνο η αρχή αφού η Αμερική σκοπεύει να λάβει αυστηρότερα μέτρα απέναντι στην Huawei. Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας του τμήματος Εμπορίου της Αμερικής, Wilbur Ross ανακοίνωσε ότι η Αμερική εργάζεται στην ενίσχυση της απαγόρευσης εμπορικής συνεργασίας των Αμερικανικών εταιρειών με την Huawei.

Μέχρι τώρα οι Αμερικανικές εταιρείες μπορούσαν να προμηθεύσουν στην Huawei υπό την προϋπόθεση ότι το 75% της διαδικασίας παραγωγής τους προέρχεται εκτός Αμερικής. Νέες πληροφορίες όμως υποστηρίζουν ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί στο 90% ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί νέος κανονισμός που θα απευθύνεται μόνο στην Huawei.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Κινεζικός γίγαντας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Android και τα Google services που προσφέρει η εταιρεία ενώ ταυτόχρονα η συνεργασία με τις Αμερικανικές εταιρείες χρειάζεται ειδική άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο foldable smartphone της εταιρείας Mate X αλλά και τα Mate 30 ήταν τα πρώτα flagship smartphone της Huawei χωρίς Google services.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =