αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν με την Huawei»: Ο Donald Trump κλιμακώνει την ένταση

«Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν με την Huawei»: Ο Donald Trump κλιμακώνει την ένταση

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεργαστούν με την Huawei. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Trump αναστέλλει ακόμη και το σύστημα χορήγησης αδειών που τέθηκε σε ισχύ και θα επέτρεπε στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν με τη Huawei.

Ο πλανητάρχης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη Huawei, ακόμη κι αν υπάρξει εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι αναφορές που έχουν κυκλοφορήσει λένε ότι περίπου 50 αμερικανικές εταιρείες ζήτησαν άδεια συνεργασίας με τη Huawei, κατά το διάστημα που είναι ενεργή η απαγόρευση που έθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, του οποίου η υπηρεσία έχει εξετάσει τις αιτήσεις, δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με τις άδειες αυτές παραμένουν “εκκρεμείς”.

Παρόλο που ούτε ο Trump ούτε κανείς στη διοίκησή του το έχει πει, είναι πολύ πιθανό αυτή η νέα απόφαση να είναι αποτέλεσμα τον δηλώσεων της Κίνας ότι θα σταματήσει να αγοράζει αγροτικά αγαθά των ΗΠΑ.

Μπορεί η Huawei να μην έχει καμία σχέση με τη γεωργία, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ο Trump να χρησιμοποιεί την απαγόρευση που έχει θέσει ως επιπλέον μέσο πίεσης στον διαρκή μπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + five =