αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι ΗΠΑ απαγόρευσαν τον τεχνολογικό εξοπλισμό των Huawei και ZTE

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τον τεχνολογικό εξοπλισμό των Huawei και ZTE

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απαγόρευσε τον τεχνολογικό εξοπλισμό από τις κινεζικές Huawei και ZTE επειδή συνιστούν έναν «μη αποδεκτό κίνδυνο» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), χθες Παρασκευή ενέκρινε τους τελικούς κανόνες οι οποίοι επίσης απαγορεύουν την πώληση ή την εισαγωγή εξοπλισμού από την κινεζική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού παρακολούθησης Dahua Technology, την εταιρεία βιντεοπαρακολούθησης Hangzhou Hikvision Digital Technology και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Hytera Communications.

Η απόφαση αυτή συνιστά την τελευταία προσπάθεια της Ουάσιγκτον να περιορίσει τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, εν μέσω φόβων ότι το Πεκίνο θα μπορούσε μέσω αυτών να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς πολίτες.

«Αυτοί οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχών ενεργειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές στην εθνική ασφάλεια και αφορούν τις τηλεπικοινωνίες», δήλωσε η πρόεδρος της FCC Τζέσικα Ροζενβόρσελ.

Οι κινεζικές εταιρείες όπως και η πρεσβεία της Κίνας αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο σε αίτημα του Reuters.

Η Hikvision με δήλωσή της υποστήριξε ότι τα προϊόντά της δεν απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ. «Αυτή η απόφαση της FCC δεν θα κάνει τίποτα για να προστατεύσει την αμερικανική εθνική ασφάλεια, όμως θα κάνει πολλά για να καταστήσει πιο επιβλαβές και πιο δαπανηρό για τις μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, τις τοπικές αρχές, τις σχολικές περιφέρειες και τους μεμονωμένους καταναλωτές να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις και τα ακίνητα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους Αμερικανούς πελάτες «σε πλήρη συμμόρφωση» με τους κανονισμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − one =