αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευφυείς άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις 5 φράσεις για να δημιουργούν άμεσες συνδέσεις με τους άλλους

Οι ευφυείς άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις 5 φράσεις για να δημιουργούν άμεσες συνδέσεις με τους άλλους

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η άμεση σύνδεση με κάποιον είναι τόσο σπάνιο… όσο ένας κεραυνός.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοινωνικά ευφυείς και κάνουν άμεσες και βαθιές σχέσεις με άλλους σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ποιο είναι όμως το μυστικό τους; Διαβάζουν τα μυαλά; Όχι ακριβώς.

Μπαίνουν σε μια συζήτηση και μπορούν να αλλάξουν την πορεία της από μια μικρή συζήτηση για τον καιρό σε μια που δημιουργεί αμέσως δεσμό με το άλλο άτομο.

Ας δούμε λοιπόν ποιες φράσεις χρησιμοποιούν.

1) «Πες μου περισσότερα για αυτό»

Αυτή η φράση δείχνει την περιέργεια και την προθυμία σας να εμβαθύνετε στο θέμα που συζητά το άλλο άτομο. Αποδεικνύει ότι δεν ακούτε απλώς παθητικά, αλλά ενδιαφέρεστε πραγματικά για τις σκέψεις και τις εμπειρίες του.

2) «Τι θα έκανες στην θέση μου;»

Το να ζητάς τη συμβουλή από κάποιον σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι την κρίση του και δείχνει την προθυμία σου να είσαι ευάλωτος. Μετατοπίζει επίσης την εστίαση στις ιδέες του άλλου, ενθαρρύνοντας μια βαθύτερη σύνδεση.

Ας το παραδεχτούμε, στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να μιλούν περισσότερο για τον εαυτό τους και για πράγματα που τους απασχολούν.

Γι’ αυτό βαριέσαι πολύ όταν κάποιος συνεχίζει να ασχολείται με τα παιδιά του, τον σύντροφό του, ακόμη και τα ταξίδια του- κάτι που θα έπρεπε να μας ενθουσιάσει λίγο περισσότερο.

Εάν μπορείτε να τους ζητήσετε κάποια συμβουλή, οποιαδήποτε συμβουλή πραγματικά για οποιοδήποτε θέμα που σας απασχολεί, η συζήτηση θα αλλάξει πλευρά και θα είναι πιο ελκυστική και για τα δύο άτομα.

3) «Αυτό είναι ένα υπέροχο point»

Με αυτή τη φράση, ουσιαστικά επικυρώνετε την οπτική των άλλων. Τους ενθαρρύνετε επίσης να συνεχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες και να τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους στη συζήτηση.

Οι κοινωνικά ευφυείς άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη φράση όταν αισθάνονται ότι το άτομο που μιλάει δεν είναι σίγουρο για το point ομιλίας του.

4) «Μου έδωσες μια νέα οπτική»

Όταν λέτε ότι έχετε μάθει κάτι από τις γνώσεις ενός ατόμου δείχνει όχι μόνο ευγνωμοσύνη, αλλά ενθαρρύνει επίσης τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών.

Αυτή η φράση επικυρώνει την πλευρά τους στην ιστορία και σίγουρα τους κάνει να νιώθουν πιο σημαντικοί.

Άλλωστε, άνοιξαν τα μάτια κάποιου και του έδωσαν μια νέα και διαφορετική οπτική σε ένα θέμα που μπορεί απίστευτα σημαντικό.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε κάποιον να νιώσει ξεχωριστός και ακόμα πιο σημαντικός από ό,τι είναι, χρησιμοποιήστε αυτή τη δυνατή φράση.

Φυσικά, να είστε ειλικρινείς. Μην το χρησιμοποιείτε για δικό σας κέρδος.

5) «Ας βρούμε μια λύση μαζί»

Μια φράση συνεργασίας όπως αυτή ενθαρρύνει την ομαδική εργασία και την ενότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Όταν το λέτε αυτό σε κάποιον, δείχνετε ότι θα εκτιμήσετε τη συμβολή του και να σας ενδιαφέρει να εργαστείτε μαζί για μια λύση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − six =