αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευφυείς άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν αυτές τις 5 φράσεις. Και είναι μεγάλο λάθος

Οι ευφυείς άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν αυτές τις 5 φράσεις. Και είναι μεγάλο λάθος

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι τέλειοι στην επικοινωνία. Λάθος.

Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους πιο έξυπνους ανθρώπους έχουν επίσης έντονες δυσκολίες όταν είναι μέσα σε κοινωνικές καταστάσεις και συζητήσεις.

Είναι τόσο χαμένοι στις σκέψεις τους και στα projects στα οποία επικεντρώνονται, που μπορεί να πέσουν σε λάθη επικοινωνίας.

Βασιζόμενοι σε συμπεράσματα από την ψυχολογία, ας ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία πράγματα που λένε οι ευφυείς άνθρωποι και πληγώνουν τους άλλους.

1) «Είναι λάθος»

Μπορεί να έχεις δίκιο. Αλλά το να πεις σε κάποιον ότι κάνει λάθος με τόσο απότομο και οριστικό τρόπο μπορεί να βλάψει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του άλλου.

Είναι μια παγίδα στην οποία μπορούν να πέσουν οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι χωρίς να το καταλάβουν, γιατί πράγματα που τους φαίνονται εύκολα και απλά, μπορεί να είναι πιο περίπλοκα για τους άλλους.

2) «Είναι απλό, γιατί δεν το καταλαβαίνεις;»

Αυτό σχετίζεται με το προηγούμενο point, γιατί μπορεί να είναι δύσκολο για τους πολύ έξυπνους ανθρώπους να είναι υπομονετικοί με αυτούς που δεν καταλαβαίνουν κάτι.

Είναι απλό για αυτούς. Αλλά δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι δεν είναι απαραίτητα απλό για κάποιον άλλο.

3) «Όπως σου είπα…»

Μπορεί να είναι κουραστικό να λέτε σε κάποιον το ίδιο πράγμα πολλές φορές.

Αλλά αυτό σχετίζεται με τους πολύ έξυπνους ανθρώπους που δεν σκέφτονται ότι τα πράγματα που βρίσκουν απλά ή εύκολα μπορεί να μην είναι έτσι για τους άλλους.

Το να μιλάς με τέτοιο τρόπο μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό και υποτιμητικό.

4) «Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;»

Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που λένε μερικοί έξυπνοι άνθρωποι. Όταν λέγεται με σαρκαστικό τόνο φωνής, μπορεί να είναι ιδιαίτερα αιχμηρό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι σαφές ότι η ερώτηση δεν τίθεται πραγματικά, αλλά ότι, αντ’ αυτού, χρησιμοποιείται ως απόρριψη…

5) «Αυτή είναι η λάθος ερώτηση»

Αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει θέμα πνευματικού εκφοβισμού, ακόμα κι αν δεν προορίζεται έτσι.

Μπορεί να μην έχεις κακή πρόθεση, αλλά κατά βάθος είναι ένας τρόπος να διευθύνεις μια συζήτηση και να απαιτείς να προχωρήσει με τον τρόπο που επιθυμείς ή πιστεύεις ότι είναι καλύτερο.

Αυτό το είδος αλαζονείας γεννιέται συχνά από ένα αίσθημα ανωτερότητας που υπάρχει βαθιά μέσα στο άτομο υψηλού IQ και (σε ​​ορισμένες περιπτώσεις) έχει ανταμειφθεί από την κοινωνία.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 18 =