αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευφυείς άνθρωποι είναι αποτελεσματικοί επειδή εφαρμόζουν αυτούς τους 3 κανόνες

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι αποτελεσματικοί επειδή εφαρμόζουν αυτούς τους 3 κανόνες

Ο μέσος αριθμός αποφάσεων που παίρνει ένα άτομο κάθε μέρα είναι περίπου 35.000. Εξετάζουμε πολλά δεδομένα και πληροφορίες, τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν είτε σε πολύ καλές αποφάσεις, είτε σε αυτές που θα μας εμποδίσουν να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Τι κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι; Εστιάζουν στα πράγματα που μπορούν να ελέγξουν, κάνοντας σοφές επιλογές, για να διαμορφώσουν τη ζωή που θέλουν. Μπορείτε και εσείς να κάνετε τις ίδιες σοφές επιλογές που θα οδηγήσουν στην επιτυχία, σε μια παραγωγική ζωή και σε πολύ λίγες τύψεις.

Το inc.com παραθέτει 3 πρακτικές που εφαρμόζουν οι έξυπνοι άνθρωποι και έτσι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί. Μπορείς να τις αντιγράψεις.

1. Αφήστε το παρελθόν πίσω σας και προχωρήστε

Σε προηγούμενο tweet, η ιδρύτρια του Corcoran Group και κριτής του Shark Tank, Barbara Corcoran, είπε αυτή την αλήθεια στους ακολούθους της: «Η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων ανθρώπων και των άλλων, είναι στο πόσο χρόνο ξοδεύουν για να λυπούνται τον εαυτό τους». Οι έξυπνοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αποτυγχάνουν, μαθαίνουν από τα λάθη τους και προχωρούν παρακάτω. Το να έχεις μια νοοτροπία του να βάζεις «το παρελθόν στο παρελθόν» σε απελευθερώνει από τις αλυσίδες της ενοχής και της λύπης. Το λάθος σας δεν μπορεί να αναιρεθεί. Αλλά μπορείτε να επιλέξετε να μάθετε από αυτό και να προχωρήσετε!

2. Δράσε

Οι έξυπνοι και επιτυχημένοι άνθρωποι δρουν, παίρνουν ρίσκα και έχουν έναν «μεγάλο σκοπό». Οδηγώντας τους εαυτούς τους πιο κοντά στους στόχους ή την προσωπική τους αποστολή. Φυσικά το «ρίσκο» δεν σημαίνει να προχωράς στα… τυφλά, χωρίς να ακούς feedback. Οι έξυπνοι άνθρωποι αναζητούν συμβουλές από πολλές πηγές πριν λάβουν μια απόφαση για σημαντικά θέματα.

3. Μην σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε και να αναπτύσσεστε

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι του κόσμου, είναι πάντα… μαθητές. Είναι περίεργοι, κάνουν ερωτήσεις και μαθαίνουν. Ακόμα και σε απλές συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν, προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν από τους άλλους. Αυτή είναι μια συνταγή επιτυχίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να αναρτάς στα social media, όταν ψάχνεις για δουλειά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =