αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι εταιρείες στο City ψάχνουν απεγνωσμένα να προσλάβουν κόσμο

Οι εταιρείες στο City ψάχνουν απεγνωσμένα να προσλάβουν κόσμο

Μεγάλους μισθούς προσφέρουν πολλές εταιρίες στη Μεγάλη Βρετανία σε μία προσπάθεια να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ραγδαία αύξηση (73%) κατέγραψαν οι κενές προς πλήρωση θέσεις εργασίας στο City, το χρηματοπιστωτικό κέντρο του Λονδίνου, σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley.

Όπως σημειώνεται, στο α’ τρίμηνο του 2022, οι κενές θέσεις εργασίας για στελέχη στο City αυξήθηκαν 73% σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αύξηση της ζήτησης για στελέχη αποδίδεται στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στη Βρετανία και στην εμπιστοσύνη που συνεχίζουν να δείχνουν οι αγορές στο City.

Τα στελέχη του κλάδου που επέλεξαν το City για τη συνέχιση της καριέρας τους είδαν αύξηση των απολαβών του κατά 22% σε μέσο όρο, σύμφωνα με την έρευνα.

Περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας διαφημίστηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με την έρευνα. Ο αριθμός των επαγγελματιών που θέλουν να επωφεληθούν από την «καυτή» αγορά αυξήθηκε κατά 51% το πρώτο τρίμηνο με 22.195 νέα άτομα που αναζητούν εργασία το τρίμηνο, σύμφωνα με την Morgan McKinley.

Σημειώνεται ότι η Morgan McKinley τονίζει πως το θετικό κλίμα ενδέχεται να αλλάξει επί τα χείρω μέσα στο 2022, λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά ζητήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − five =