αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δουλεύουν λιγότερο, αλλά πληρώνονται το ίδιο- Τι κάνουν οι εργοδότες για να κρατήσουν τα ταλέντα

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δουλεύουν λιγότερο, αλλά πληρώνονται το ίδιο- Τι κάνουν οι εργοδότες για να κρατήσουν τα ταλέντα

Οι Αμερικανοί πληρώνονται όλο και περισσότερο για να μην… κάνουν δουλειά. Έτσι ξεκινά το άρθρο της Wall Street Journal που περιγράφει ένα νέο τοπίο.

Η αύξηση των αδειών με αποδοχές —συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής άδειας, της αναρρωτικής και των διακοπών— διευρύνει το χάσμα μεταξύ του αριθμού των ωρών για τις οποίες αμείβονται οι εργαζόμενοι και του αριθμού των ωρών που εργάζονται στην πραγματικότητα.

Οι εργοδότες διευρύνουν τις αμειβόμενες παροχές για να διατηρήσουν και να προσελκύσουν εργαζομένους σε μια «σφικτή» αγορά εργασίας.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, χρησιμοποιούν τα νέα προνόμια καθώς προσπαθούν να βρουν ισορροπία μεταξύ εργασίας, οικογένειας και υγείας. Κάτι που φαίνεται να απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά την πανδημία.

Οι Αμερικανοί λαμβάνουν γενικά λιγότερες άδειες μετ’ αποδοχών και εργάζονται περισσότερες ώρες από τους συνομηλίκους τους σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί εργοδότες που συμβάλλουν στο να αλλάξει αυτό.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι εργοδότες προσφέρουν αμειβόμενη αναρρωτική άδεια στο 80% των εργαζομένων, από 67% που ήταν πριν από μια δεκαετία. Η αμειβόμενη άδεια διακοπών έφτασε στο 77% του εργατικού δυναμικού από 74%. Και οι οικογενειακές άδειες μετ’ αποδοχών, σημείωσαν το μεγαλύτερο άλμα στο 27% από 12%.

Κατά την ίδια περίοδο, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και μισό αιώνα, στο 3,4% από πάνω από 7% που ήταν πριν από μια δεκαετία. Από τον Αύγουστο, υπήρχαν επίσης περίπου 3,3 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι οι άνεργοι που αναζητούσαν εργασία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Ο αριθμός των ωρών εργασίας μειώθηκε στις 32,9 την εβδομάδα, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους από 33,5 την εβδομάδα πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με έρευνα από τους οικονομολόγους της Federal Reserve Bank της Ατλάντα, Lei Fang και John Robertson.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =